Vydatné horské lahůdky. Připravil M. Froyda

Obsah dílu

Přehrát vše

Druhý zimní zasněžený díl kulinářského činění se odehrává v Peci pod Sněžkou. Vydatná strava pro všechny sportovce je nedílnou součástí života na horách. Pražská bouda, v níž se uskuteční veškeré vaření, patří mezi deset kultovních chalup v Krkonoších. Leží totiž na významném rozcestí a je důležitým bodem na Krkonošské magistrále: Jánské lázně - Černý důl - Pec pod Sněžkou - Sněžka. Bouda se po dlouhé době vrací do let své slávy, kdy ji v roce 1934 postavil Český svaz turistů. Vařit se budou špecle s houbami, bramborová roláda s mletým masem a mrkvovým salátkem a domácí rumové řezy. Mezi vařením budeme účastníky prvního závodu sněžných skútrů SnowCross, jehož moderátory byli naši kluci. Ačkoli Krakonoš na Pec seslal nevlídné počasí, sešlo se na trati mnoho závodníků i fanoušků a všichni si náročné klání pěkně užili.

Recepty v tomto dílu

Stopáž22 minut
Rok výroby 2012
 P ST HD