Maso

Bramborová roláda plněná mletým masem a zelím

Netradiční roláda zpestří váš kulinářský repertoár. A salát z čerstvé zeleninky celý pokrm pěkně osvěží.

6−8 porcí

Bramborové těsto

600 g brambor vařených ve slupce
200 g hrubé mouky
150 g krupičky
1 vejce
sůl

Cibuli nakrájenou na drobné kostičky orestujeme na sádle dozlatova. Přidáme mleté maso, koření a zarestujeme, vmícháme scezené zelí, podlijeme pivem a dusíme doměkka. Na závěr přidáme sekanou petrželku a hotovou směs necháme zchladnout.

Oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle a smícháme s uvedenými ingrediencemi.

Těsto rozválíme na plát cca 5 mm silný. Ten položíme na pečicí papír a poklademe rovnoměrně masovou směsí. Zarolujeme a utáhneme. Můžeme ještě zabalit do alobalu. Vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme alespoň 40 minut. Poté vyjmeme, rozbalíme, potřeme sádlem a ještě dopečeme dozlatova.

Náplň

1 cibule
60 g sádla
400 g mletého masa (směs hovězí a vepřové)
1 lžička mletého kmínu
1 lžička drceného divokého koření
200 g kysaného zelí
hrst petrželky
1 dl světlého piva 10°

Mrkvový salát

4 mrkve
2 lžíce cukru
citrónová šťáva
špetka citrónové kůry
2 lžíce strouhaného křenu
2 lžíce oleje
mletý pepř
sůl

Mrkev nastrouháme nahrubo, smícháme s ostatními ingrediencemi.

Ohodnoťte tento recept: 

65 hlasů

Další recepty Celý díl