31 minut

8. června 2011

Obsah dílu

Headlines — Otazníky nad penězi pro Aleše Hušáka — Násilí opět na stadionech — Opakované volby v Krupce neplatí — Ministerstvo zdravotnictví věří, že zvrátí rozhodnutí rakouského i francouzského soudu v kauze Diag Human — Generální ředitel ČT rezignuje — Tříletý trest pro bývalé policisty — Misuráta je pod palbou Kaddáfího vojáků — Političtí vězni: odškodnění nechceme — Jednotné závěrečné zkoušky na učilištích — Indonésie: jak se zabíjí na tamních jatkách — Ženský fotbal v Afghánistánu — Polsko rok před šampionátem — Nejlepší z dokumentů ČT

Části dílu

00:24
Headlines
    Přehled zpráv
    01:29
    Otazníky nad penězi pro Aleše Hušáka
      Aleš Hušák by po skončení v Sazce mohl přijít nejen o zlatý padák v řádech desítek milionů, ale i o peníze za poslední tři roky.
      03:42
      Násilí opět na stadionech
        Na české fotbalové stadiony se po několika letech opět vrátilo násilí a střety radikálních fanoušků. Tvrdí to policisté z protiextremistických oddělení i bezpečnostní experti fotbalového svazu.
        06:11
        Opakované volby v Krupce neplatí
          Do třetice si obyvatelé Krupky na Teplicku zopakují hlasování v komunálních volbách. Ústecký krajský soud zrušil výsledky hlasování i z těch květnových.
          08:17
          Ministerstvo zdravotnictví věří, že zvrátí rozhodnutí rakouského i francouzského soudu v kauze Diag Human
            Odvolá se i proti případným verdiktům z dalších zemí. Podle právníků stát dosud nedostal šanci se před zahraničními soudy vyjádřit.
            10:11
            Generální ředitel ČT rezignuje
              Generální ředitel České televize Jiří Janeček oznámil, že 31. srpna opustí svoji funkci. Důvodem jsou zdravotní potíže.
              12:13
              Tříletý trest pro bývalé policisty
                Tříleté tresty udělil brněnský soud dvěma bývalým policistům za podíl na brutalitě, kterou předloni v moravské metropoli nepřežil zatýkaný Vietnamec.
                15:25
                Misuráta je pod palbou Kaddáfího vojáků
                  Drželi ji v rukou povstalci, Muammar Kaddáfí na ně ale poslal své muže ze všech stran. Libyjský vůdce vyzývá své spojence, aby se shromáždili navzdory bombardování NATO.
                  17:31
                  Političtí vězni: odškodnění nechceme
                    Konfederaci politických vězňů se nelíbí návrh zákona, podle kterého by měli být odškodňováni odpůrci komunistického režimu. Finanční náhrady i další výhody jsou podle ní zbytečné a zahltí úřady neopodstatněnými žádostmi.
                    19:53
                    Jednotné závěrečné zkoušky na učilištích
                      Jednotné závěrečné zkoušky skládají i žáci odborných škol. K novému zadání, které už nepřipravují samy školy, ale ministerstvo spolu s Národním ústavem odborného vzdělávání, se letos přihlásily tři čtvrtiny učilišť.
                      22:03
                      Indonésie: jak se zabíjí na tamních jatkách
                        Austrálie s okamžitou platností na půl roku zablokovala vývoz hovězího dobytka do Indonésie. Důvodem je únik videozáznamu, který zachycuje zacházení se zvířaty na tamních jatkách.
                        23:33
                        Ženský fotbal v Afghánistánu
                          Ženám fotbalistkám v Afghánistánu hrozí velké riziko. Islámský režim takové sportovní vyžití odsuzuje a hráčky čelí nejen kritice, ale i výhrůžkám smrtí.
                          26:48
                          Polsko rok před šampionátem
                            Přesně za 365 dnů bude zahájeno fobalové mistrovství Evropy. Spolupořádají ho Polsko a Ukrajina, které ale mají s přípravou čím dál větší problémy. Prakticky všechny stavby mají zpoždění.
                            28:52
                            Nejlepší z dokumentů ČT
                              Dvacítka toho nejlepšího z dokumentů ČT se představí na festivalu Český dokument v kině Atlas. Promítat se bude třeba vítězný film Ceny Pavla Kouteckého Pozemšťané, koho budete volit?
                              Přehrát celé video
                              Stopáž31 minut
                              Další díl
                              9. června 2011

                              Přehled dílů

                              Stopáž54 minut

                              18. března

                              Headlines — Šíření černého kašle — Opatření proti šíření černého kašle — Případy černého kašle — Oficiální výsledky voleb v Rusku — Útok ozbrojenců v Nigérii — Ceny v zemědělství — Zdravotní stav bývalého prezidenta Zemana — Boje v Pásmu Gazy — Inflace v EU — Návštěva slovenské prezidentky v ČR — Daň z mimořádných zisků — Finanční pomoc EU Ukrajině — Zemřel Miloš Velemínský — Přípravy na hokejové mistrovství světa — Medvědi na Slovensku — Divoké šelmy v Evropě — Divoká zvířata v ČR — Výplácení vkladů zkrachovalé Sberbank — Napadení dívky policistou — Jednání vedení odborů — Pomník dětských obětí války v Lidicích — Souzení válečných zločinů spáchaných na Ukrajině — Požáry v Číně — Nebezpečná situace na železnici — Oprava vysokotlakého plynovodu v Plzni — Odstávka lanovky na Sněžku — Předvolební kampaň v USA — Zemřel astronaut Thomas Stafford — Problémy s bezbariérovostí — Záchrana aleje v Táboře — Nový seriál ČT Ratoletsti

                              18. 3. 2024 na ČT1
                              Stopáž54 minut

                              18. března

                              Znakový jazyk a skryté titulky

                              18. 3. 2024 na ČT24
                              Stopáž49 minut

                              17. března

                              Volby v Rusku — Protesty proti ruským volbám — Prezident Putin — Prezidentské volby v Rusku — Protesty v Česku — Hlasování v Ruské federaci — Zdravotní stav Miloše Zemana — Žaloby kvůli soudcovským platům — Protesty zemědělců — Pohledávky zkrachovalé Sberbank — Kontroly hraček na českém trhu — Emmanuel Macron o Ukrajině — Stav nouze na Islandu — Útok na Rafáh — Aneta Langerová 20 let na scéně — Mimořádná schůze poslanců — Medvěd v ulicích slovenského Liptovského Mikuláše — Očekávané snížení základní úrokové sazby — Nehoda u Sdlice — Ranní teploty pod bodem mrazu — Vozový parku v Česku — Stárnutí vozového parku — Auta v Česku — Češi a elektrická auta — Očkování proti černému kašli — Má vlast v libereckém Šaldově divadle — První památky se otevírají návštěvníkům — Jaderná elektrárna Temelín — Demografická krize v Polsku — Den sv. Patrika — Plavební komora na pražském Smíchově — Prodej areálu Zelená Hora — Záchrana starých loutek

                              17. 3. 2024 na ČT1
                              Stopáž49 minut

                              17. března

                              Znakový jazyk a skryté titulky

                              17. 3. 2024 na ČT24
                              Stopáž48 minut

                              16. března

                              Jednotné inkasní místo — Systém odvodů v ČR — Daňové příjmy v r. 2023 — Exploze v Rusku — Volby v Rusku — Měření emisí přímo na silnicích — Zdravotní stav Miloše Zemana — Humanitární pomoc pro Gazu — Tresty pro aktivisty — Kácení ovocných sadů — Jaderné bloky — Unikátní technologie tavení skla — Zranění Češi na Ukrajině — Konfiskace ruského majetku — Smrtelná nehoda v Nízkých Tatrách — Zvýšení odletových tax na Letišti Václava Havla — Peníze z EU pro české kraje — Návrat zubrů na Lipensko — Finálový večer Peče celá země — Suroviny spotřebované při natáčení — Výhody domácího pečení — Vzpomínka na oběti v Mariupolu — Ruská diaspora v Srbsku — Síť špionážních satelitů — Měsíc do přijímacích zkoušek — Oprava podlahy nádraží — Data pro policii z aplikace Záchranka — Zákon o kybernetické bezpečnosti — Protesty proti rozšiřování Gigafactory v Německu — Tisíce kvetoucích sněženek a bledulí — 30 let QR kódu — Opera o Boženě Němcové

                              16. 3. 2024 na ČT1
                              Stopáž48 minut

                              16. března

                              Znakový jazyk a skryté titulky

                              16. 3. 2024 na ČT24
                              Stopáž54 minut

                              15. března

                              Bývalý prezident Miloš Zeman absolvoval náhlou operaci — Miloš Zeman ve vážném stavu v nemocnici — Zdravotní stav Miloše Zemana — Miloš Zeman v motolské nemocnici — Prezidentské volby v Rusku — Volby Rusů v Česku — Návrhy prorůstových opatření — Průmyslová produkce — Přípravy důchodové reformy — Protest proti vládě Roberta Fica — Zájem Čechů o dovolené a cestování — Pomoc pro Gazu — Návštěva na zabití v Divadle Kalich — Počty případů černého kašle — Průměrný hrubý plat ve školství — Požár panelového domu v ulici 17. listopadu v Chomutově — Začátek plavební sezony — 85. výročí okupace Československa — Rozdělení a podrobení Československa — Vzpomínky pamětníků — Cesta Emila Háchy do Berlína — Ruský útok na Oděsu — Francouzský prezident o válce na Ukrajině — Evropská komise o zemědělcích — Pyly v ovzduší o měsíc dřív — Petr Pavel v Sasku — Poškozování vlaků — Invaze včelího roje — Zájem o vzdělávaní v zahraničí — Kroky vůči Podnikatelské družstevní záložně — Studentská stávka za klima — Soud o Vítkův Hrádek — Lázeňská sezóna v Luhačovicích

                              15. 3. 2024 na ČT1
                              Stopáž54 minut

                              15. března

                              Znakový jazyk a skryté titulky

                              15. 3. 2024 na ČT24
                              Stopáž55 minut

                              14. března

                              Dostupnost bydlení — Oživení trhu s hypotékami — Sazby hypoték — Chystané změny v RTVS na Slovensku — Šíření nebezpečných nemocí — Pražský primátor na veřejnosti s černým kašlem — Rozpočtové určení daní — Bývalý prezident Zeman v nemocnici — Stížnost kvůli zneužívání nezletilé — Ministrova stížnost v kauze zneužívané dívky — Bezpečnost ve světě — Čtvrtletí vlády premiéra Tuska — Chystaný protest zemědělců — Údržba pražských soch — Volební model Median — Zahraniční obchod ČR — Kauza opilého policisty — Úklid nedopalků z ulic — Ceny pohonných hmot — Předpověď počasí na další dny — Změny u zubních výplní — Počet zubních lékařů v ČR — Nedodstatek zubařů na Pardubicku — Soudní výslechy na dálku — Humanitární ostrovy v Pásmu Gazy — Budoucnost sociální sítě TikTok v USA — Filipínský prezident v Praze — Hazard v roce 2023 — Tendr na novou servisní loď v Praze — Střelba v Brdech — Test rakety Starship — Policejní dohled nad zápasem Evropské ligy — Nemoci ledvin a jejich léčba — Nominant do čela Národního bezpečnostního úřadu — Nominace na ceny Magnesia Litera — Výročí první cesty Wintonova vlaku — Charitativní koncert Zpíváme pro tebe

                              14. 3. 2024 na ČT1
                              Stopáž55 minut

                              14. března

                              Znakový jazyk a skryté titulky

                              14. 3. 2024 na ČT24

                              Události na sociálních sítích

                              Napište nám