26 minut

21. ledna 2020

Obsah dílu

Policie zjistila původ zbraně střelce z FNO — Záchranáři ošetřili více lidí — Ostrava nezaplatí Hošťálkovicím příjezdovou cestu — Kde stavět domy pro bydlení — Spor o projekt Housing First v Karviné pokračuje — Oprava hrobky bruntálského starosty — Zelenina bez chemie ze skleníků — Rekordní výtěžek Tříkrálové sbírky — Školka v Ostravě-Hrabové nedostane dotace — Frýdek-Místek zavádí senior taxi — Výstava obrazů Heleny Salichové

Části dílu

00:51
Policie zjistila původ zbraně střelce z FNO
    Živě redaktorka Pavla Krůčková.
    03:32
    Záchranáři ošetřili více lidí
      Čísla dnes představila i Zdravotnická záchranná služba MS kraje, která zasahovala v loňském roce u 115 717 pacientů. Je to zhruba o 4 tis. lidí více než předloni. Za posledních 10 let počet zásahů vzrostl zhruba o 20 %, nejčastěji záchranáři pomáhali u náhle vzniklých nebo prudce zhoršených tělesných onemocnění.
      04:00
      Ostrava nezaplatí Hošťálkovicím příjezdovou cestu
        Spory mezi Hošťálkovicemi a Ostravou kvůli penězům na příjezdovou cestu k rodiným domům.
        Ostrava nechce městskému obvodu prostředky na její výstavbu poskytnout. Finance přitom přislíbilo minulé vedení Ostravy. Podle města je ale potřeba investovat do stávajících cest a zastavovat především prázdné proluky v centru města.
        07:13
        Kde stavět domy pro bydlení
          Živě David Kotek z Projektstudia EU CZ.
          10:42
          Spor o projekt Housing First v Karviné pokračuje
            V Karviné se dál řeší projekt Housing First, který je zaměřený na lidi v bytové nouzi. Na jedné straně stojí dvě neziskové organizace, které se do projektu zapojily. Na straně druhé město, které jejich postupu nevěří a přirovnává ho k byznysu s chudobou. Tvrzení primátora ale neziskovky silně odmítají a zvažují, že očerňující komentáře budou řešit i právní cestou.
            13:27
            Oprava hrobky bruntálského starosty
              Bruntálská radnice opravuje hrobku bývalého starosty města Wenzela Franze Olbricha. Město jí získalo do vlastnictví před 3 lety. Teď zajistilo jeho rekonstrukci. Náklady přesáhnou 300 tis. Kč.
              16:06
              Zelenina bez chemie ze skleníků
                Česká rajčata, celoročně na pultech obchodů v BIO kvalitě. Už druhá tuzemská farma, která pěstuje zeleninu v obřích sklenících, chce získat potvrzení, že proti škůdcům nepoužívá chemické postřiky.
                Úrodu chrání přirození nepřátelé škůdců, třeba vosičky.
                18:32
                Rekordní výtěžek Tříkrálové sbírky
                  Tříkrálová sbírka na území olomoucké arcidiecéze překročila rekordní hranici 30 mil. Kč. V kasičkách, s nimiž koledníci vyšli na začátku ledna do ulic Olomouckého, Zlínského, části Pardubického a Jihomoravského kraje, dosud bylo bezmála 32 mil. Kč. Zbývá přitom ještě sečíst půldruhého %.
                  Loni koledníci vybrali skoro 30 mil. a šlo o nejvyšší částku od založení sbírky v roce 2000
                  19:02
                  Školka v Ostravě-Hrabové nedostane dotace
                    Ostrava-Hrabová momentálně nezíská státní dotaci na stavbu nové školky, o kterou obvod před časem požádal přímo premiéra Andreje Babiše. Reagoval tak na jeho výzvu v Parlamentu ČR, týkající se obcí a chybějících školek. Podle premiéra ale ostravský obvod nesplnil všechny podmínky pro získání dotace MŠMT ČR. Do další výzvy se může Hrabová zapojit v příštím roce. Náklady na novou MŠ se pohybují kolem 80 mil. Kč.
                    19:32
                    Frýdek-Místek zavádí senior taxi
                      Frýdek-Místek zavádí senior taxi. A to i přesto, že ve městě funguje hromadná doprava zdarma, na jejíž zajištění dalo město v roce 2019 téměř 90 mil. Kč. Nová služba by měla sloužit seniorům nad 70 let. Terezie Juřičná bydlí ve frýdecko-místeckém domově s pečovatelskou službou. Kvůli zraněnému kotníku si nemohla dojít na autobusovou zastávku. Také proto vítá zavedení senior taxi.
                      21:35
                      Výstava obrazů Heleny Salichové
                        Malovala slezskou krajinu, polní práce i dětské dovádění. Obrazy Heleny Salichové, která svůj život zasvětila historii, zvykům a folkloru Slezska, vystavuje ostravská galerie Chagall. Kromě malířské práce připomíná i její literární tvorbu. Byla první ženou ve Slezsku, která vystudovala pražskou Akademii výtvarných umění. Milovnici psů a koček učili Vojtěch Hynais nebo Max Švabinský.
                        Přehrát celé video
                        Stopáž26 minut
                        Další díl
                        22. ledna 2020

                        Přehled dílů

                         
                        Stopáž25 minut

                        16. dubna

                        Nová trasa pro horská kola v Mostech

                        16. 4. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        15. dubna

                        Stojírenství pořád v krizi — Vývoj kondice průmyslových podniků — Prasečí hlavy před Androvým stadionem vyšetřuje policie — Výročí zahájeno ostravsko-opavské operace — Hlasování věřitelů o restrukturalizaci Liberty — Nemocniční pavilon z konejnerů — Inaugurace olomouckého arcibiskupa — Uzavírka Kovonského mostu — Výběr ze sociálních sítí — Bilance potravinové sbírky — Přijímací zkoušky na střední školy — 50. let výročí založení HaDivadla

                        15. 4. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        12. dubna

                        Přijímací řízení na střední školy — Začaly přijímací zkoušky na střední školy — Zemědělci sázejí, stará úroda je ve skladech — Projektový záměr dostavby Severního spoje — Sbírka na Ukrajinu na Právnické fakultě UPOL — Ostravsku chybí pěstouni — Modernizace elektrárny Dlouhé stráně — Omezení dopravy na D1 — V Olomouci vrcholí přípravy inaugurace — 185 let Třineckých železáren — Začal krnovský filmový festival KRRR!

                        12. 4. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        11. dubna

                        Méně stavebních úřadů — Města redukují počet stavebních úřadů — Hradisko má potíže s pitnou vodou — Nový tým v šumperské nemocnici — Nová základna záchranářů ve Zlatých Horách — Hokejová horečka v Třinci — Přibývá asistentů prevence kriminality — Česká pošta snižuje ztrátu — Balíkovna v Mošnově čeká na rozhodnutí — Výběr ze sociálních sítí ČT — Začal festival Jeden svět

                        11. 4. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        10. dubna

                        10. 4. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        9. dubna

                        9. 4. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        8. dubna

                        8. 4. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        5. dubna

                        Spor o návrh rozpočtového určení daní — Spor o návrh rozpočtového určení daní — Zaměstnanci Liberty budou dostávat 70 % mzdy — Rekonstrukce náměstí SNP v Ostravě — Otevření centra telemedicíny v Havířově — Skupina November 2nd má cenu Anděl — Tresty v kauze zakázek Vlastivědného muzea — Výběr ze sociálních sítí ČT — ČT uvede druhou řadu Stínů v mlze — Vzpomínky Marie Szottkové pro Paměť národa

                        5. 4. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        4. dubna

                        Oprava Sloupu Nejsvětější Trojice v Olomouci — Památky Unesco v Česku — Olomouc opraví Sloup Nejsvětější Trojice — Začínají uzavírky hlavních silnic — Další uzavírky hlavních silnic — Ostrava podepsala smlouvu na koncertní sál — Řidičáky na zkoušku — Sovy pálené v jablunkovském klášteře — Nový domov pro handikepované v Zábřehu — V Ostravě vyvíjí nový typ vytápění budov — Výběr ze sociálních sítí ČT — Nové rehabilitační oddělení v Nemocnici Třinec — Výstava obrazů o hrozbách kyberprostoru

                        4. 4. 2024 na ČT1
                        Stopáž25 minut

                        3. dubna

                        Josef Bělica hejtmanem Moravskoslezského kraje — Josef Bělica hejtmanem Moravskoslezského kraje — Docházka romských dětí do mateřských škol — Srážka auta s vlakem u Prostějova — Z Ukrajiny přivezli postižené dítě — Domov pro lidi s autismem v Ostravě — Semifinále fotbalového poháru v Opavě — Fotografické dopisy z New Yorku Marka Nenutila

                        3. 4. 2024 na ČT1

                        Události v regionech (Ostrava) na sociálních sítích

                        Napište nám