iVysílání

stránky pořadu
Premiéra:
13. 10. 2008
17:30 na ČT1

1 2 3 4 5

94 hlasů
22315
zhlédnutí

Kluci v akci

Valašská (2)

Kuře s pohankovou nádivkou — Jehněčí ragú se špenátovými bramboráčky a kapustou — Jehněčí hřbet se škubanci a trnkovou omáčkou

20 min | další Magazíny »

upozorňovat

do playlistu

Přehrávač videa

Načítám přehrávač...

přehrát vše

  • Kuře s pohankovou nádivkou

    2:18 do playlistu

    Kuře s pohankovou nádivkou
    Mlynář Zdeněk Šmajstrla nám poskytl další recept s využitím pohanky. Vydušená šťáva má jemně navinulou chuť, kuřátko je provoněné všemi ingrediencemi. Chutná pohanková nádivka nahradí přílohu, takže zbývá místo už jen na zeleninový salátek plný vitaminů.

  • Jehněčí ragú se špenátovými bramboráčky a kapustou

    8:15 do playlistu

    Jehněčí ragú se špenátovými bramboráčky a kapustou
    Jehněčí maso patří k masům tzv. „přednostním“ – nejenže skvěle chutná, ale po výživové stránce je velmi hodnotné. O valašském jehněčím mase to platí dvojnásob. Škoda jen, že není běžnou součástí naší stravy. Věříme však, že chov, výroba a distribuce jehněčího masa (tedy i jeho dostupnost v maloobchodní síti) se v budoucnu zlepší.

  • Jehněčí hřbet se škubanci a trnkovou omáčkou

    14:48 do playlistu

    Jehněčí hřbet se škubanci a trnkovou omáčkou
    Stylově připravený steak s tradiční valašskou přílohou – škubanci a trnkovou (švestkovou) omáčkou.

Přehrát vše

Související