Kde jsem:

Poznejte nás

Poznejte nás

Archiv tiskových zpráv — Pro média — Vše o ČT — Česká televize

Tiskový servis pro novináře

Archiv tiskových zpráv

10. 8. 2009

ČT hlavní mediální partner festivalu Fresh Film Fest 2009

Česká televize je hlavním mediálním partnerem 6. ročníku Mezinárodního filmového festivalu studentských filmů a debutů Fresh Film Fest – Karlovy Vary od 12. do 16. srpna 2009.

V rámci mediálního partnerství Česká televize podporuje Fresh Film Fest především formou vysílání celostátní spotové kampaně.

O festivalovém dění bude Česká televize informovat ve svých zpravodajských a kulturních pořadech a především prostřednictvím denního zpravodajství Fresh Film Fest 2009 od 12. do 16. srpna na ČT2: 12. 8. a 13. 8. od 23.10 hod., 14. 8. od 22.15 hod., 15. 8. od 23.00 hod., 16. 8. od 21.55 hodin.

Jedna ze sekcí festivalu s názvem Fresh Classics představí ve spolupráci s Českou televizí osobnost divadelního režiséra Petra Lébla. Retrospektiva bude zahrnovat Léblovu televizní tvorbu (např. dokumentární snímek Sprayem po zdech, který se věnuje fenoménu graffiti a portrét Antonína Jedličky Strážce kouzel), záznamy divadelních inscenací režírovaných Petrem Léblem v Divadle Na zábradlí (Racek, Naši naši furianti, Fernando Krapp mi napsal dopis, Revizor a Ivanov), dokumenty o Petru Léblovi či Divadlu Na zábradlí (např. Andělé tě hlídají a Zábradlí Olgy Sommerové, Ivanov na Sibiři Pavla Štingla), uvedeny bude také filozoficko-diskuzní pořady Studio Kroměříž a Studio Kroměříž hledá svou tvář, jejichž byl Lébl autorem i režisérem a další samostatné pořady.

Česká televize ve spolupráci s festivalem Fresh Film Fest spustila speciální webový portál
www.ceskatelevize.cz/specialy/freshfilmfest/, který nabízí informace o festivalu, jeho historii, retrospektivě Petra Lébla, program 6. ročníku festivalu, ukázky filmů z letošního oficiálního výběru, návrhy vizuálního konceptu ke stažení, videotéku oceněných filmů z minulých let.

Dramaturgové České televize jsou členy dvou festivalových porot – Kristián Suda zastupuje ČT v mezinárodní soutěži studentských filmů ze zemí střední Evropy Centropa a Jan Lekeš v soutěžní sekci českých nezávislých a amatérských filmů Kontakt. Česká televize věnuje vítězi soutěže Centropa věcnou cenu (notebook).


Ladislav Šticha
Tiskový mluvčí ČT