Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Zdráhalové fandila i Sáblíková – ulila start, ale nakonec byla spokojená

Už byla trochu méně nervózní než při svém prvním olympijském startu na 3000 metrů, přesto rychlobruslařka Nikola Zdráhalová začala cestu za jedenáctým místem na 1500 metrů ulitým startem. Přesto byla blízko nejlepší desítce, k níž jí scházelo jen devět setin sekundy.

Nikola Zdráhalová
zdroj: ČT sport autor: Petr Paseka

A jak to bylo s tím ulitým startem? "Vůbec nevím, co jsem tam udělala. Myslela jsem si, že to bude Polka, ale když ukázali na mě, tak jsem si říkala: Co je?" kroutila hlavou. "Přišlo mi, že jsme tam dlouho čuměly. I další tam ale čekaly dlouho...," uvedla rodačka z Dvora Králové nad Labem, která při svém prvním startu na OH skončila patnáctá na trati 3000 metrů.  

Před minulým závodem z nervozity ani nechtěla odjet do haly a pak u ní vystoupit. Teď už byla klidnější. "Jela jsem autobusem, takže jsem musela vystoupit," smála se Zdráhalová, kterou potěšilo, že jí přišla fandit i Martina Sáblíková. "Přijela se podívat, jen odjela dřív, aby tady nebyla zbytečně dlouho. Připravuje se na svůj hlavní závod. Jsem ráda, že tady byla spousta dalších českých fanoušků. Super," dodala. 

Jednadvacetiletá česká reprezentantka se vyrovnala i s nezvykle pozdním začátkem závodu, na oválu se představila až po 22. hodině místního času. Běžně přitom jezdí odpoledne. "Je to hodně těžké, protože bych nejradši ležela v posteli. Ještě, že existuje kofein. Red Bull jsem neměla, dám si double espresso a na to jezdím," uvedla Zdráhalová s úsměvem po závodě.  "Člověk se na to ale připraví dopředu, pro všechny je to stejné," řekla týmová parťačka Martiny Sáblíkové, která se tentokrát na ledě neobjevila a soustředí se na páteční start na 5000 metrů. Na nejdelší ženské distanci bude obhajovat zlato z Vancouveru a Soči.  

Se svým druhým vystoupením v Pchjongčchangu je Zdráhalová spokojená. "S časem a rozhodně i s umístěním. Opravdu jsem nečekala, že bych mohla být jedenáctá. Byla jsem kousek od desítky, ale ono je to i o tom, s kým člověk jede. A já jsem si to zase jela celé sama," řekla Zdráhalová, jejíž soupeřka Polka Luiza Zlotkowská byla až sedmnáctá.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články