Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Byl to spíš boj o přežití, nenadělám nic, řekla Pančochová po slopestylu

Silný vítr, který provází úvod zimní olympiády v Pchjongčchangu, odfoukl i naděje snowboardistky Šárky Pančochové na úspěch ve slopestylu. Toužila po medaili, na minulých hrách v Soči byla pátá – teď skončila šestnáctá. Ale zdravá, což nakonec bylo ve větrné loterii hlavní. "Sami jste viděli, že to tady dneska nebylo ideální. Vítr byl silný, bohužel," řekla Pančochová.

Šárka Pančochová s helmou pro olympijské hry
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Organizátoři kvůli ostrému větru nejprve zrušili nedělní kvalifikaci a rozhodli, že všechny snowboardistky postoupí přímo do finále. Při něm pak program dvakrát posunuli, ale nakonec se závodilo. Podmínky měly ale k ideálu daleko.  

Sedmadvacetiletá česká reprezentantka, která startuje už na třetí olympiádě, chápala důvody pořadatelů, kteří mají závazky a nasmlouvané vysílací časy, ale s normálním závodem nakonec výsledek neměl moc společného. "Je to špatná reprezentace snowboardingu," řekla.

Na trať vyrazila jako první a úvod první jízdy se jí vydařil, i když znatelně nechtěla riskovat. Na posledním skoku se ale kvůli protivětru zastavila a objela ho. "Viděla jsem, že jedu pomalu a fouklo mi. Dala bych si hroznou hranu, nechtěla jsem riskovat. Bylo to jen o tom, kdo vůbec nějakou jízdu odjede," vysvětlila.  

Od rozhodčích dostala 43,46 bodu a v polovině soutěže byla jedenáctá. Kdyby závěrečný skok zvládla, mohla dopadnout výrazně lépe. "Možná bych se dostala do Top 5," řekla česká reprezentantka. Ve druhé jízdě se už nezlepšila, zhruba v polovině trati upadla a v celkovém pořadí klesla o pět míst.  

Nad umístěním ale příliš nenaříkala. "Samozřejmě by bylo příjemný získat medaili, což jsem chtěla. Ale člověk je spíš rád, že to dá, nezraní se. Ani nevím, co k tomu dneska říct," pokrčila rameny. A podobně na tom prý byly i další závodnice. "S holkama jsme si před startem popřály štěstí a ať to všichni přežijí ve zdraví. Dnes to byl spíš boj o přežití," uvedla.

Pančochovou v Pchjongčchangu čeká ještě jeden start, příští pondělí se představí v disciplíně Big Air. Předtím se ještě chystá navštívit další sporty včetně prvního zápasu hokejistů s Koreou.  

"Kousek odsud je snowpark, půjdeme si trošku zajezdit. Užijeme si to a počkáme na Big Air. Nějak se na to soustředíš, chceš být stoprocentně ready - a pak se stane taková věc. Počasí nepřeje. Holt neudělám nic. Jediný, co můžu, je si to tu pořádně užít," dodala Pančochová.


Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články