Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Jandač odtajnil sestavu, v první řadě bude hrát Erat, Kovář a Sekáč

Národní tým má za sebou první trénink v kompletním složení. Trenérský štáb zároveň odtajnil sestavu, ve které by mohli Češi nastoupit k přípravnému utkání proti Finsku. V první formaci by měli hrát kapitán Martin Erat, Jan Kovář a Jiří Sekáč. Mezi náhradníky jsou zatím Petr Koukal s nejmladším členem kádru Dominikem Kubalíkem.

Utkání Česko - Finsko v rámci Euro Hockey Tour
zdroj: ČTK autor: Pancer Václav

"Do poslední chvíle jsme čekali, jestli nepřijde nějaké zranění. Ale je to poprvé, co dělám nominaci, že žádná změna nenastala. Tady to je kostra, které věříme. Ta příprava je relativně krátká, takže je dobré, když máme známé dvojičky a trojičky. A když jsou mezi nimi vazby," řekl hlavní kouč Josef Jandač.

Vsadil proto na klubovou spolupráci v plzeňském podání mezi útočníky Tomášem Mertlem a Milanem Gulašem, kteří jsou nejproduktivnějšími hráči dosavadního průběhu extraligy. Hrát s nimi bude ostřílený Michal Vondrka. Dlouhodobě osvědčená je rovněž souhra dvojice Michal Birner, Michal Řepík, mezi něž se na pozici centra postaví Roman Horák.

Rozhodnuto dosud podle všeho není o tom, kdo z brankářské dvojice Pavel Francouz, Dominik Furch vstoupí do turnaje jako týmová jednička. Řešení má přinést nedělní generálka proti Finům, v níž má každý z nich odchytat polovinu utkání. "Dlouho nechytali, tak chceme, aby si sáhli na puk," vysvětlil Jandač.

Nejen složení české reprezentace se věnoval také Hokej fokus podcast:

Zápasové zatížení čeká proti Seveřanům rovněž Koukala s Kubalíkem, byť jsou zatím v pozici náhradníků. "Ale 'Kouky' je zkušený centr, který může kdykoliv a kamkoliv naskočit. A 'Kubalda' je snajpr, který má rovněž určité vazby s hráči. V průběhu turnaje můžeme reagovat. Současnému složení útoků věříme, až zápasy ve skupině ale ukážou, jak na tom jsme. Když budeme hrát blbě, určitě nebudu jen přihlížet a do sestavy sáhnu," ujistil Jandač.

Sám trénink sledoval pouze zpovzdálí, neboť je nachlazený a dlouhý let mu příliš neprospěl. Dění na ledě tak řídili jeho asistenti. "Ale není to problém. Systémové věci a přesilovky začneme trénovat až od pátku. Většina kluků však stejně ví, co v reprezentaci hrát. Teď se jen musíme rychle dostat do herní pohody, abychom ty věci dělali dobře," řekl Jandač.

Český tým trénoval v tomto složení:

Francouz, Furch, Bartošák - Nakládal, Polášek, Mozík, Kolář, O. Němec, Vitásek, Kundrátek, Jordán - Erat, Jan Kovář, Sekáč - Radil, T. Zohorna, Červenka - Gulaš, Mertl, Vondrka - Řepík, Horák, Birner - Kubalík, Koukal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články