Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Erbanová: Špička na kilometru se rozšířila

Soči - Česká rychlobruslařka Karolína Erbanová je s desátým místem na kilometru spokojená, světová špička se podle ní vyrovnala a rozšířila. Na své poslední vystoupení, na trať 1 500 metrů, si věří.

"Pětistovka mě překvapila, zvláště ta první jízda, z ní jsem měla velkou radost. Na 'kiláku' je trochu zklamání z toho druhého kola, ale desáté místo beru," nechala se ve studiu slyšet mladá česká reprezentantka. Přestože v Soči zajela na 1 000 metrů rychlejší čas než na loňském mistrovství světa, kde obsadila pátou příčku, na ZOH to v zostřené konkurenci stačilo "pouze" na desátou pozici. "Dá se říci, že se špička zlepšila i rozšířila. Sleduju to už celou letošní sezonu, že jak se blížily olympijské hry, tak do toho všechny holky šly," dodala Erbanová.

K patnáctistovce vzhlíží optimisticky. "Ze tří tratí, co jezdím, mi tahle šla letos v průměru nejlépe, a i když mě bolela nejvíce, tak jsem na ní měla nejlepší výsledky. Uvidíme, jak se budu cítit, protože každý den je tady pro mě tak trochu jiný," podotkla česká závodnice a prozradila i svou strategii pro nedělní závod. "Patnáctka se stejně jako 'kilák' musí rozjet naplno a nesmí se zde na nic čekat," řekla Erbanová.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články