Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Sáblíková: Bylo to, jako kdybych vyhrála zlato

Soči - Zlato z Vancouveru v závodě na 3000 metrů sice rychlobruslařka Martina Sáblíková neobhájila, ale přebírání stříbrné medaile si při dnešním slavnostním ceremoniálu v Soči užila naprosto stejně. 

Sáblíková pózuje se stříbrnou medailí
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

"Byla jsem hrozně nervózní. Bylo mi, jako bych stála na nejvyšším stupínku. Bylo to prostě úžasné," svěřila se poté, co jí cenný kov pověsili na krk. Medaile je podle ní podobně těžká jako ta z minulé olympiády, tedy hodně. "Je krásná. Musí být, protože jde o olympijskou medaili. Ta musí být krásná," dodala se smíchem.

Než přišly na řadu nejlepší rychlobruslařky na tříkilometrové trati, převzali na pódiu medaile biatlonistky, sáňkaři a skokané na lyžích. Sáblíková v zákulisí společně s vítěznou Ireen Wüstovou a bronzovou Ruskou Olgou Grafovou strávily asi hodinu. "Ukazovali nám, jak vše bude probíhat a kam máme jít. S Ireen Wüstovou jsme se trošku smály, pak jsme koukaly na závod rychlobruslařů," popsala, jak strávila minuty před ceremoniálem.

Plánuje, že si medaili dá pod polštář, stejně jako před čtyřmi lety svoji první zlatou ve Vancouveru. "A každých dvacet minut se budu budit, jestli tam je," poznamenala. Jako olympijská medailistka má teď Sáblíková nárok na roční odběr piva zdarma. To však bude pít především její trenér Petr Novák. "Já sama moc nespotřebuji. Jestli si dám dvě piva do týdne, někdy ani to ne," řekla rychlobruslařka, která bude v Soči obhajovat zlato také ve své nejsilnější disciplíně, závodě na 5000 metrů. Ten je na programu ve středu 19. února.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články