Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Děsivá cesta za velkým zážitkem

Protože neděle byla hokejově volná, vydali jsme do hor podpořit naše medailové naděje. Původně jsme měli naplánován budíček na půl osmou, abychom zvládli snídani a hlavně abychom stihli sjezd mužů, který začínal poměrně brzy. Budík zazvonil tak, jak měl, ale pohled, který jsme si s Martinem na pokoji vyměnili, jasně naznačil, že se naší účasti v horách dočkají až při slopestylu. Hodinka spánku navíc neuvěřitelně bodla a sjezd je podle mě stejně lepší vidět v televizi než sledovat šílence na lyžích přímo na trati.

David Pospíšil
zdroj: ČT24 autor: V. Rejl

Cesta do Poljany, respektive až na tribunu, trvala necelou hodinu a půl, což byl husarský kousek, jelikož někteří naši kolegové to umí i za tři. Nemám rád výšky, nemám rád výšky, které postavil člověk, a tady přede mě vztyčili čtyřicetimetrovou tribunu smontovanou z trubek a podlážek. Naše místa byla samozřejmě až na horní plošině. Už v polovině výstupu jsem měl nohy jako z molitanu a křečovitě svíral zábradlí. Nakonec jsem to dal, ale v duchu jsem nadával každému, kdo kolem mě jen prošel.

Závod samotný skončil smutně, protože naše želízko, Šárka Pančochová, neustála druhé kolo a na trati se nehezky pomlátila. Inkasovala tvrdou ránu do hlavy, kterou nevydržela ani její ochranná helma. Během rozhovoru pro TV začala upadat, jak já říkám, do "limbu", a v tu chvíli bylo jasné, že práci budou mít hlavně lékaři. Jinými slovy, čert vem medaili, důležité je, že Šárka bude v pořádku.

Den byl nabitý událostmi a pro mě byl vrchol rozhodně biatlonový závod žen. Tento sport mě v poslední době naprosto uchvátil a výsledky našich biatlonistů naplňovaly optimismem. Prvním zážitkem byl vstup do prostoru střelnice. Tady se naše holky zastřelovaly a rozjížděly před večerním sprintem. Dnes už víte, že Gábina Soukalová pokazila střelbu, ale věřte, že zastřelovací rány končily tam, kde měly. A víte, co mě na biatlonistkách překvapilo nejvíc? Myslel jsem, že budou mít kytary, neboli pořádná stehna, ale jsou to většinou holky, spíš jak řekl Martin, tintítka. Já jen dodám, tintítka s postavami modelek a energií dostihových koní.

David Pospíšil
zdroj: ČT
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články