Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Zahajovací ceremoniál způsobil na sociálních sítích rozruch

Soči - Zahajovacím ceremoniálem zimních olympijských her v Soči žil celý svět. Své zraky na něj upíraly až tři miliardy lidí a na sociálních sítích byl jedním z nejdiskutovanějších témat dne.

Podle některých diváků za všechno může Homer
zdroj: ČT4 autor: Twiiter @sochifun

Lidovou tvořivost uživatelů sociálních sítí podnítil zejména technický problém, který se během ceremoniálu nečekaně objevil. Při efektním rozsvěcování jednotlivých olympijských kruhů jeden z nich zamrzl v podobě sněhové vločky a nový internetový mem (tedy replikující se jednotka kulturní informace) byl na světě. Díky na první pohled nevinné technické chybě zaplavily internet desítky obrázků a upravených fotek, které situaci vtipně glosují.

Na sociálních sítích nebyli aktivní jen fanoušci, ale také sportovci, kteří se olympijských her přímo účastní. Ze zahraničních byli v dokumentování průběhu zahájení 22. zimní olympiády v Soči jednoznačně nejaktivnější Američané a Kanaďani. Konkrétně americký snowboardista Shaun White by mohl být s přehledem jmenován králem fotek "selfie", které pořizoval už bezprostředně po příjezdu do Soči. Selfie je typ fotografie, kdy uživatel fotí sám sebe nebo sebe s přáteli. Ani během ceremoniálu nezapomněl pár takových kousků přidat.

Zajímavostí je, že přestože White nenastoupil zatím v žádném olympijském závodě, zmínky o něm na sociálních sítích dalece předbíhají jiné sportovce. Jen na sociální síti Twitter má před druhým Stevenem Stamkosem náskok přes 20 000 zmínek.

Pozadu nezůstali ani čeští sportovci. Své dojmy sdíleli prostřednictvím fotek například snowboardistka Šárka Pančochová, krasobruslař Michal Březina, hokejista Alexander Salák a akrobatický lyžař Marek Skála. Lukáš Bauer přidal na svůj Facebook rovnou celou galerii přímo ze stadionu.

Ne všechny zúčastněné ceremoniál v režii Konstantina Ernsta zaujal. Reportér BBC Peter Hunt například přistihl britskou princeznu Annu, jak místo sledování ceremoniálu dala přednost čtení knihy. Na ruském Twitter účtu @rrubanov se objevila také fotka spícího ruského předsedy vlády Dmitrije Medvěděva.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články