Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Tragédie Jacobsenové rozplakala Norky na stupních vítězů

Soči - Olympijská vítězka obyčejně roní slzy štěstí. Po skiatlonu běžkyň na lyžích závodnice na stupních vítězů rovněž plakaly, ale z tváří vítězné Marit Björgenové a třetí Heidi Wengové se dal vyčíst zármutek. Všechny norské reprezentantky totiž zasáhla tragédie jejich reprezentační kolegyně Astrid Uhrenholdtové Jacobsenové, které v pátek nečekaně zemřel bratr.

Slzy smutku norských běžkyň Björgenové a Wengové
zdroj: REUTERS autor: Carlos Barria

"Je to pro nás nesmírně náročné, bolestivé," řekla čtyřnásobná olympijská vítězka Björgenová norské televizi krátce po vítězném finiši skiatlonu, v němž obhájila prvenství z Vancouveru.

"Bylo to jako ze špatného snu, když jsme se tu zprávu dozvěděly. Astrid měla s bratrem krásný vztah, je to pro ni těžké, ale zvládá to skvěle. Pro nás dnes nebylo vůbec jednoduché závodit," plakala Therese Johaugová, v cíli těsně čtvrtá. "Rychle si uvědomíte, že lyžování není nejdůležitější věcí v životě," dodala.

Sedmadvacetiletá Jacobsenová by se podle původních plánů měla v Soči představit ve sprintu dvojic a štafetě. Po rodinné tragédii, která ji potkala, nyní není jisté, zda na Hrách zůstane.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články