Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Zeman povečeřel s olympioniky: Bojujte naplno

Soči/Praha - Prezident Miloš Zeman na večeři s českými sportovci v Soči řekl olympionikům, aby na Hrách bojovali naplno. Zároveň je pozval na Pražský hrad, kde chce celou výpravu přivítat po skončení svátku zimních sportů. Prezident do Soči odletěl dnes, v dějišti olympijských her bude do neděle.

Miloš Zeman v olympijském oblečení české reprezentace
zdroj: ČT24

"Vážím si každého, kdo na této olympiádě je, bez ohledu na výsledek," tlumočil Zemanova slova z projevu k českým sportovcům prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček. Večeře s hlavou státu se v hotelu Arli zúčastnili nejen současní olympionici, ale i jejich předchůdci z minulých her.

Zeman z Prahy odletěl hodinu po poledni, v Soči přistál v 19 hodin tamního času. Na programu má účast na pátečním zahajovacím ceremoniálu olympijských her, večeři s ruským prezidentem Vladimirem Putinem, otevření Českého domu v Soči i fandění dvojnásobné zlaté medailistce z předchozích her ve Vancouveru Martině Sáblíkové v rychlobruslařské hale.

Český prezident bude mít v Rusku i pracovní schůzky. Jednat by měl například se svým čínským protějškem Si Ťin-pchingem. Podle šéfa hradní diplomacie Hynka Kmoníčka Zeman absolvuje řadu dalších bilaterálních jednání o hospodářství a energetice. Některé politické schůzky dohodne prezidentův tým až na místě.

Sportovci dostanou požehnání

Zemana bude po dobu olympiády doprovázet kardinál Dominik Duka. Před zahájením sportovních klání českým olympionikům požehná. S prezidentem bude na slavnostním zahájení, v Českém domě i na rychlobruslařském oválu.

Dominik Duka navštívil v Soči české sportovce
zdroj: ČT24

Premiér Sobotka sportovcům vzkázal, že jim přeje mnoho úspěchu v olympijském zápolení. "Bohužel nemohu z důvodu velkého pracovního vytížení spojeného s nástupem nové vlády na Hrách osobně fandit, a tak budu našim sportovcům držet palce alespoň na dálku," uvedl v prohlášení zaslaném médiím.

Jako jediný ze členů vlády poletí do Ruska ministr školství, mládeže a tělovýchovy Marcel Chládek (ČSSD). Původně neměl nový kabinet na hrách reprezentovat nikdo. Pozvání přijali předsedové sněmovny Jan Hamáček a Senátu Milan Štěch (oba ČSSD). Hamáček by měl v Soči pobývat od 19. do 24. února.

Je nám líto, video expirovalo.
Zeman v Soči povečeřel s olympioniky
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články