Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ministři v Soči české barvy hájit nebudou, jet by mohl taekwondista Hulinský

Praha – Nikdo z čerstvých ministrů vlády Bohuslava Sobotky nepočítá s cestou na XXII. Zimní olympijské hry v ruském Soči. Dokonce i ministr školství, mládeže a tělovýchovy Marcel Chládek (ČSSD) nakonec účast odřekl s odkazem na své pracovní vytížení. Nevyloučil však, že za jeho resort by mohl na olympiádu zavítat pražský zastupitel Petr Hulinský (ČSSD), který by měl na ministerstvu usednout do křesla náměstka pro sport. Hulinský působí i v Českém olympijském výboru, je znám svým zápalem pro taekwondo.

Petr Hulinský v roce 2007
zdroj: ČTK autor: Stanislav Peška

"Budeme makat doma a fandit našim sportovcům na dálku," prohlásil nový ministr Chládek k účasti kolegů z vlády na olympiádě; sám v minulosti působil jako učitel tělocviku a fotbalový sudí. Původně plánoval do dějiště her zajet od 14. do 17. února, kolem 18. února ale Sobotkův kabinet zamýšlí žádat sněmovnu o důvěru. Chládek se do té doby hodlá věnovat seznamování s chodem úřadu.

Svou účast na zahájení her už avizoval prezident Miloš Zeman, do Soči poletí zřejmě i předseda sněmovny Jan Hamáček (ČSSD), kterému tuto cestu schválil sněmovní organizační výbor. Z poslanců pak na olympiádu chce ještě Hamáčkův stranický kolega Pavel Ploc, který z dob své reprezentační éry ve skocích na lyžích má ve sbírce třeba stříbrnou olympijskou medaili z olympiády v Calgary v roce 1988. Spolu s ním poletí i další bývalí olympionici, mezi nimi někdejší mistr světa ve skocích na lyžích Jiří Parma.

Marcel Chládek
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

Ministerstvo, pod něž spadá sport, by ale prý mohl na Hrách neoficiálně zastupovat člen Českého olympijského výboru Hulinský. Ten plánuje v Soči strávit jen asi tři dny. Coby kandidát na Chládkova náměstka se pražský radní pochlubil, že sportovní prostředí zná dokonale mimo jiné proto, že sportovcem je déle než politikem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články