Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Z rakouské nominace vyčnívá hvězdný Vanek z Islanders

Vídeň - Rakousko má v nominaci na Olympijské hry v Soči tři hokejisty z NHL. Největší hvězdou týmu, jenž se pod pěti kruhy představí poprvé od Salt Lake City 2002, by měl být útočník českého původu Thomas Vanek z New York Islanders. Kromě Vanka, jenž hrál do loňského října osm let za Buffalo, zastupují NHL v rakouském mužstvu jeho spoluhráč z Islanders Michael Grabner a další útočník Michael Raffl z Philadelphie.

Thomas Vanek
zdroj: AP autor: Kathy Kmonicek

Překvapením je absence útočníka Salcburku Andrease Nödla, jenž před loňským návratem do Rakouska odehrál 183 zápasů v NHL za Philadelphii a Carolinu. Šestadvacetiletého hráče zařadil trenér Emanuel Viveiros pouze mezi náhradníky.

Přirozeným vůdcem rakouského celku bude Gerhard Unterluggauer. Sedmatřicetiletý obránce Villachu má na kontě 239 reprezentačních zápasů a hrál už na Olympijských hrách v Naganu 1998 a v Salt Lake City. Včetně nižší divize I se představil na 18 světových šampionátech.

Nominace Rakouska na olympijský turnaj v Soči:

brankáři: Bernhard Starkbaum (Brynäs), René Swette, Fabian Weinhandl (oba Klagenfurt)

obránci: Mario Altmann, Gerhard Unterluggauer (oba Villach), Florian Iberer, Thomas Pöck (oba Klagenfurt), Andre Lakos (Vídeň), Robert Lukas (Linec), Matthias Trattnig (Salcburk), Stefan Ulmer (Lugano)

útočníci: Michael Grabner, Thomas Vanek (oba NY Islanders/NHL), Raphael Herburger (Biel), Thomas Hundertpfund (Timra), Matthias Iberer, Brian Lebler, Daniel Oberkofler (všichni Linec), Thomas Koch (Klagenfurt), Andreas Kristler, Manuel Latusa, Thomas Raffl, Daniel Welser (všichni Salcburk), Michael Raffl (Philadelphia), Oliver Setzinger (Lausanne)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články