Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Ovečkin si odskočí do Olympie a jako první Rus ponese olympijskou pochodeň

Washington - Alexandr Ovečkin bude prvním ruským členem štafety s olympijským ohněm. Hvězdný útočník se stane svědkem tradičního ceremoniálu v Olympii a poté se vydá do dějiště únorových her v Soči. Hráč Washingtonu Capitals si odskočí do Řecka ze závěrečné přípravy před startem NHL.

Alexandr Ovečkin
zdroj: ČTK/AP

"Taková příležitost se naskytne jednou za život. Je to něco, na co se nezapomíná. Beru to jako obrovskou poctu," řekl Ovečkin.

Ovečkin ještě dnes odehraje přípravný zápas s Philadelphií a poté odletí do Evropy. Hned po ceremoniálu se vrátí do USA a měl by stihnout pondělní trénink Capitals. Hned v úterý ho pak čeká zahajovací zápas nové sezony na ledě obhájce Stanleyova poháru Chicaga.

"Bylo hodně složité to zorganizovat kvůli mým hokejovým povinnostem, můj agent ale odvedl skvělou práci a vše pro mě zařídil. Jsem šťastný," prohlásil Ovečkin. "Děkuji zástupcům Capitals i všem spoluhráčům, že mi před začátkem sezony cestu do Řecka umožnili," uvedl trojnásobný držitel Hartovy trofeje pro nejužitečnějšího hráče NHL.

Prvním členem štafety bude v neděli osmnáctiletý řecký sjezdař Joannis Antoniu. Pochodeň s olympijským ohněm pak urazí do Soči asi 65 000 km, nejdelší cestu v historii zimních her. Navštíví 2 900 měst, všech 83 ruských regionů a projde rukama 14 000 lidí.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články