Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

K transu měl daleko. Se stojkami jsem bojoval, přiznal zklamaný Moravec

Jedna, dvě, tři čisté položky. Ondřej Moravec jel ve druhé skupině a možná mohl bojovat i o medaili. Kdyby zastřílel bezchybně i naposledy. Kdyby… Rány si hlídal, ale neuhlídal a ve finiši se propadl na jedenácté místo. V cíli výsledku hodně litoval. Stojky nebyly takové, na jaké je zvyklý.

Ondřej Moravec
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Střelecké položky vstoje většinou patří k jeho silným stránkám. Tentokrát se ale necítil pevný v kramflecích. Před čtyřmi lety v Soči si cestu k bronzu vystřílel s čistým štítem a v Rusku udivoval rychlopalbou vstoje, což dokazuje i ve Světovém poháru. "Ale teď jsem se stojkama bojoval. Kolikrát je člověk v transu a střílí snadněji, ale teď jsem necítil tu správnou stabilitu, že bych to tam mohl risknout a nasypat. To jsem neměl," řekl.

Přesto nechybělo mnoho a trefil všech 20 terčů i v Pchjongčchangu. Při poslední položce ale jednu poslal o pár milimetrů výš. "Vůbec nevím, kde byla," uvedl. Pokrčil rameny a dodal: "To, že jsem minul, mě samozřejmě neomlouvá, ale když jsem vnímal stav na první stojce, tak jsem měl strach, abych to nějak vůbec zvládl."

Když zastavoval na závěrečnou stojku, všiml si, že soupeři před ním chybovali a odbočují na trestné kolo. "Nevěděl jsem, kdo je kdo, ale tohle pro mě nebyl žádný signál. Nebyl jsem ve stavu, kdy bych si mohl říct, že když to tam nasmažím, tak odjedu před nimi. Snažil jsem se položku odstřílet co nejlíp, což nevyšlo," sdělil.

Lyže ho v závěru nepodržely

Ani kdyby "vybílil" všechny terče, nejspíš by o stupně vítězů nebojoval. Za třetím Emilem Heglem Svendsenem z Norska v cíli zaostal o 25 vteřin. "Když to vidím, měl bych s ním velké potíže tam vůbec být," řekl třiatřicetiletý Moravec.

V posledním kole bojoval o elitní desítku, ale nepomohly mu lyže. Už během závodu cítil, že se zpomalují. "Ve zmrzlých sjezdech mi to jelo perfektně, ale v rozbitém sněhu to nebylo ono," dodal. V kopci před cílem se propadl ze sedmého na jedenácté místo. "Neměl jsem vůbec šanci reagovat. Z toho jsem trošku zklamaný."

Moravec měl poslední šanci na individuální medaili v Koreji. Na cenný kov nedosáhl, ale jedenáctým místem si dojel pro nejlepší umístění v Pchjongčchangu. "Výsledek to není špatný, ale spokojený nejsem. Celkově bych to asi mohl hodnotit pozitivně, bohužel po průběhu, který hromaďák měl, je to pro mě zklamání," uvedl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články