Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Jandač po Kanadě: Oslabení nás možná stála tři body, ale dva bereme

Ke splnění základního cíle zbývá už jen krok. Český tým má po dvou vítězstvích pět bodů, je ve hře o první místo ve skupině a přímý postup do čtvrtfinále. Trenér Josef Jandač litoval po zápase s Kanadou dvou inkasovaných branek v oslabení, se ziskem dvou bodů za výhru 3:2 po samostatných nájezdech byl ale spokojený.

Josef Jandač s Václavem Prospalem na střídačce českého týmu
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Úvod se zle nevydařil. "Neměli jsme úplně nejlepší vstup do zápasu, hned v prvním střídání jsme udělali faul, který byl potrestaný. Bohudík jsme rychle zareagovali, srovnali jsme a nenechali soupeře odskočit," řekl Jandač. Kanada se již ve druhé minutě dostala do vedení, když Mason Raymond využil přesilovou hru. Dominik Kubalík ale o pět minut později vyrovnal.

Soupeř však opět získal náskok, když dokázal potrestat i druhý český faul. "Inkasovali jsme ve dvou oslabeních po sobě, což bylo nepříjemné, ale v poli jsme nehráli vůbec špatně. Na oslabení jsme se připravovali, bohužel jsme v nich ale dostali góly, což nás možná stálo tři body. Dva ale bereme, je to super," uvedl Jandač s tím, že byl spokojenější s hrou svých svěřenců v první polovině utkání. "Ve druhé byli více na puku Kanaďani. Myslím si, že jsme předvedli velmi dobrý výkon," řekl.

Jandač ocenil i výkony tří nových hráčů, které dnes nasadil. Poprvé hráli obránce Tomáš Kundrátek a útočníci Kubalík s Martinem Růžičkou. "Nechci tím ale říct, že ti, co byli mimo sestavu, hráli minule špatně. Máme tady vyrovnaný tým a určitý plán do zápasu," uvedl Jandač. Dodal, že Růžička proti Koreji nehrál zejména proto, že do dějiště turnaje přijel později a nebyl dostatečně aklimatizovaný.

Dalším protivníkem českého výběru bude v neděli Švýcarsko a Jandač předpokládá podobně těžké utkání jako proti Koreji a Kanadě. "Chvilku se můžeme radovat, ale pak musíme na dnešní zápas zapomenout a připravit se na další, který nebude jednoduchý," dodal Jandač. Jakákoli výhra zajistí národnímu týmu první místo ve skupině A a čtvrtfinálovou účast.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články