Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

DEN DEVÁTÝ: Hokejisté zaútočí na postup do čtvrtfinále, Erbanová na medaili

Po sobotním vítězství nad Kanadou nastoupí česká hokejová reprezentace od 8:40 proti Švýcarsku s vědomím, že zisk dvou bodů ji pošle do čtvrtfinále. Ve 12:15 se do střediska Alpensia vrátí biatlonisté k závodu s hromadným startem a krátce po nich zahájí rychlobruslařka Karolína Erbanová závod na 500 metrů, v němž se pokusí zaskočit favorizované Asiatky. Přímé přenosy z Her sledujte na ČT sport a webu olympiada2018.ceskatelevize.cz. Program vysílání najdete zde.

Jan Kovář překonává kanadského brankáře Scrivense
zdroj: REUTERS autor: Brian Snyder

Lední hokej: Česko - Švýcarsko

Velmi slibnou výchozící pozici si před závěrečným duelem proti Švýcarsku vypracovali svěřenci trenéra Josefa Jandače. Samostatný nájezd Jana Kováře je totiž posunul do čela základní skupiny A. K udržení prvního místa a přímého postupu do čtvrtfinále potřebují proti výběrů ze země helvétského kříže získat minimálně dva body.

Autor rozhodujícího zásahu proti Kanadě však přílišný optimismus ihned po zmíněném utkání krotil, neboť ve skupině ještě zdaleka rozhodnuto není. "Výhra a ten bod navíc se bude naplno počítat až po Švýcarech. Musíme do toho jít s pokorou. Zápasy jdou v rychlém sledu a ten následující bude hrozně důležitý," řekl Kovář.

Rychlobruslení: Závod žen na 500 metrů 

Na loňském MS se musela Karolína Erbanová v Kangnungu spokojit s "bramborovou" medailí. Bronz jí tehdy unikl o pouhých 23 setin sekundy. Od té doby se však ještě zlepšila, což potvrdila v předolympijské generálce vítězstvím v závodě Světového poháru v Erfurtu.

V Německu sice chyběly dvě momentálně nejrychlejší sprinterky - Japonka Nao Kodairaová a Korejka I Sang-hwa - to ovšem nic nemění na tom, že může pětadvacetiletá rodačka z Vrchlabí výrazně promluvit do bojů o cenné kovy.

Erbanová se představí ve 14. z 16 rozjížděk a její soupeřkou bude zmíněná Kodairaová. "Půjdu na start s větším sebevědomím, protože level, který jsem letos předváděla na pětistovce, mě samotnou překvapil. Několikrát jsem byla čtvrtá a hlavně jsem se dobře cítila. V pětistovce jsem se našla," prohlásila Erbanová.

Biatlon: Závod mužů s hromadným startem

Závěrečné individuální měření sil mají před sebou biatlonisté. Po sobotním galapředstavení Anastasie Kuzminové je čeká závod s hromadným startem. Česko bude reprezentovat duo Michal Krčmář - Ondřej Moravec.

Zejména prvně jmenovaný disponuje životní formou, což po senzačním stříbru ze sprintu potvrdil i 7. místem ve vytrvalostním klání. "Pro mě je svým způsobem hezké i důležité, že mám na to bojovat o medaile dál. Že to nebyla jedna vlaštovka a znovu jsem se o to pral. Je vidět, že jsem dobře připravený. A v tuhle chvíli spokojený," uvedl Krčmář ve čtvrtek.

O nejcennější kov se pravděpobně popere plejáda favoritů v čele s dominantním duem letošní sezony SP: Johannes Thingnes Bö z Norska a Martin Fourcade z Francie.  

Alpské lyžování: Obří slalom mužů

Lídr Světového poháru i disciplíny Marcel Hirscher bude útočit na druhou zlatou medaili na Hrách. Osmadvacetiletý Rakušan si v úterý podmanil alpskou kombinaci a s nejvyšším cílem vstoupí i do nedělního zápolení. Jeho největší rival Henrik Kristoffersen z Norska zatím na cenný vavřín v Pchjongčchangu čeká a ambice neskrývá ani Francouz Alexis Pinturault, Matts Olsson ze Švédska či Rakušan Manuel Feller.

Národní barvy bude v lyžařském středisku Jongpchjong hájit Ondřej Berndt, Adam Kotzmann, Filip Forejtek a Jan Zabystřan. 

Běh na lyžích: Štafeta mužů na 4x10 km

Do mužské štafety na 4x10 kilometrů vstoupí i české kvarteto ve složení Aleš Razým, Martin Jakš, Petr Knop, Michal Novák. Za jednoznačné favority lze označit Norsko, které pošle do boje víceméně jen zlaté a stříbrné medailisty z individuálních závodů.

Na start se totiž postaví Simen Hegstad Krüger (vítěz skiatlonu a stříbrný ze závodu na 15 km volně, pozn. autora), Martin Johnsrud Sundby (stříbrný ze skiatlonu), Johannes Hösflot Klaebo (vítěz sprintu a vedoucí muž Světového poháru) a Didrik Toenseth, jenž dostal poměrně nečekaně přednost před Hansem Christerem Holundem (bronzový ze skiatlonu).

Nedělní program na zimních olympijských hrách v Pchjongčchangu:

2:15 obří slalom mužů - 1. kolo (Berndt, Forejtek, Zabystřan, Kotzmann)

4:10 hokej Německo - Norsko

5:15 akrobatické lyžování - slopestyle mužů

5:45 obří slalom mužů - 2. kolo

7:15 běh na lyžích - štafeta 4x10 km mužů (Razým, Jakš, Knop, Novák)

8:40 hokej ČR - Švýcarsko

12:00 akrobatické skoky mužů

12:05 dvojboby mužů - 1. a 2. jízda (Dvořák - Nosek, Vrba - Havlín)

12:15 biatlon - závod na 15 km s hromadným startem mužů (Moravec, Krčmář)

13:10 hokej Kanada - Korea, Švédsko - Finsko

13:15 rychlobruslení - 500 m žen (Erbanová)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články