Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

V závodě skokanů na velkém můstku se představí trojice Čechů, kvalifikaci vyhrál Johansson

Tři ze čtyř. Takovou úspěšnost zaznamenali čeští skokané v kvalifikaci na hlavní závod na velkém můstku. Mezi postupujícími se objevili Čestmír Kožíšek, Roman Koudelka a Viktor Polášek, první padesátka těsně unikla Lukáši Hlavovi. Kvalifikaci opanoval Robert Johansson z Norska.

Čestmír Kožíšek
zdroj: Reuters autor: KAI PFAFFENBACH

Kvalifikační kolo se z Čechů nejlépe vydařilo Kožíškovi, kterému velký můstek sedí víc než střední, na němž v Koreji do závodu nepostoupil. Skočil 132,5 metru a obsadil 23. místo. Koudelka, jenž ve zkušebním kole doletěl na 138,5 metru, zaznamenal 116,5 metru a postoupil z 41. příčky. Polášek byl pětačtyřicátý (110,5), Hlava skončil s výkonem 106,5 metru druhý pod čarou na 52. místě.

Nejdelší pokus kvalifikace předvedl Japonec Rjoju Kobajaši, který přistál na 143,5 metru a byl třetí. První dvě místa obsadili Norové Robert Johansson (135) a Johann Andre Forfang (137). Němec Andreas Wellinger, olympijský vítěz ze středního můstku, skočil 135 metrů a byl čtvrtý. Obhájce zlata ze Soči Kamil Stoch byl se skokem 131,5 metru sedmý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články