Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Dušková s Bidařem se těší na spánek. Trenér jim věští budoucnost ve světové špičce

Čtrnácté místo je pro ně dnes skvělé, nechtějí na něm ale být věčně. Krasobruslaři Anna Dušková a Martin Bidař překvapili výborným výkonem, po kterém se už těší na dlouhý spánek. A po něm začne další tvrdá práce, kanadský trenér Richard Gauthier jim totiž přisuzuje budoucnost v nejlepší světové šestce.

Anna Dušková a Martin Bidař
zdroj: Reuters autor: DAMIR SAGOLJ

Krasobruslařské závody v Koreji začínaly dopoledne a osmnáctiletí čeští reprezentanti před svými starty ještě pravidelně absolvovali brzký ranní trénink. "Ve středu jsem musel vstávat před pátou, dnes o půl hodiny později," řekl Bidař. I proto se teď těšili na odpočinek. "Jak se odměním? Budu spát do jedenácti. Možná dýl, když se mi to povede," hlásila Dušková.

Juniorští mistři světa z roku 2016 se na olympiádě představili i přesto, že si Dušková na konci října poranila koleno a musela na operaci. Díky rychlé rekonvalescenci nemuseli start zrušit, trénovali ale s omezením. Naplno se připravovali jen tři týdny.

"Přijeli jsme sem jen s tím, že tady budeme jen nějak existovat. A když jsme k tomu přidali dobrý výkon, tak spokojenější už moc být nemůžeme," uvedla Dušková. S Bidařem si vytvořili nové sezonní maximum ve volné jízdě a jen těsně zaostali za nejlepším výkonem v kariéře v seniorských závodech.

Dušková s Bidařem by v budoucnosti měli patřit mezi nejlepší světové dvojice, kanadský trenér Richard Gauthier, se kterým spolupracují, řekl, že je přesvědčen, že na dalších Hrách za čtyři roky budou mezi šesticí nejlepších.

"Věřím, že nám olympijský start do budoucnosti pomůže. Je to fakt jiný závod, než které jsme dosud absolvovali," řekl Bidař. "Uvidíme, co nás čeká, ale určitě bychom na další olympiádu chtěli jet a určitě nechceme zůstat věčně čtrnáctí," uvedla Dušková.

Svěřenci trenérky Eva Horklové si teď krátce užijí olympijské hry a v neděli odletí domů, kde se budou připravovat na březnové mistrovství světa v Miláně. "Musíme trénovat, protože jsme vynechali celou sezonu," podotkla Dušková. Ještě předtím ale v Koreji navštíví i další sportoviště. "V pátek se chceme jít podívat na Martinu Sáblíkovou, zajdeme na Michala Březinu a já chci i na hokej," uvedl Bidař.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články