Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Mužský sjezd je kvůli větru odložen na čtvrtek

Sjezd mužů se na olympijské trati v Čongsonu nepojede. Pořadatelé ho zrušili kvůli silnému větru (přes 70 km/h), novým termínem je čtvrtek (od 3:00). Ohrožena byla regulérnost závodu i bezpečnost závodníků. Zároveň bylo na pátek posunuto mužské super-G.

Kjetil Jansrud
zdroj: ČTK/AP autor: Christophe Ena

Úterní kombinační závod by se měl uskutečnit podle plánu, pondělní trénink sjezdu pro kombinaci ale byl vzhledem k předpovědi počasí zrušen. "Tohle bylo v zájmu sportu, to je mimo veškerou diskusi. Bylo to jediné správné rozhodnutí. Za tak silného větru by to nebyl regulérní závod a my přece chceme mít férového olympijského vítěze," řekl Waldner.

Vítr v nárazech v horách dosahoval až 100 km/h. Pořadatelé proto navíc tři hodiny před plánovaným startem oznámili, že z bezpečnostních důvodů přestává jezdit lanovka, která dopravuje nahoru závodníky.

Není to první případ, kdy se královská disciplína sjezdového lyžování na Hrách neuskutečnila v plánovaném termínu. V Naganu v roce 1998 závod odložilo husté sněžení, ve Vancouveru před osmi lety nepustil sjezdaře do bojů o medaile déšť, po němž byla trať příliš měkká.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články