Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Ledecká skončila v Moskvě devátá, vyhrála veteránka Rieglerová

Moskva – Jednačtyřicetiletá rakouská snowboardistka Claudia Rieglerová po 13 letech vyhrála závod Světového poháru. Ve finále paralelního slalomu v Moskvě porazila o 17 setin Švýcarku Julii Zoggovou. Česká závodnice Ester Ledecká vypadla už v osmifinále, ve kterém nestačila na Švýcarku Ladinu Jennyovou, a skončila devátá. Připsala si tak nejhorší výsledek v sezoně.

Claudia Rieglerová vyhrála po 13 letech závod Světového poháru
zdroj: ČTK/TASS autor: Mikhail Japaridze

Ledecká do ní vstoupila později kvůli lehkému otřesu mozku, ale pak hned vyhrála pohárový slalom v Bad Gasteinu, následně vybojovala světové zlato v Lachtalu a naposledy byla v Japonsku čtvrtá. V hodnocení slalomu SP si pohoršila ze třetí příčky na čtvrtou, v paralelních disciplínách je třetí. Snowboardistky čeká ještě jeden závod za týden ve Winterbergu.

Češka opanovala na uměle vybudované rampě nedaleko centra Moskvy kvalifikaci, se závodem se ale rozloučila už v prvním vyřazovacím kole. Švýcarce Jennyové podehla o 9 setin.

Vítězkou závodu se stala rakouská veteránka Claudia Rieglerová. Úřadující mistryně světa porazila v souboji generací vítězku posledního závodu Světového poháru, 22letou Švýcarku Julii Zoggovou. Třetí místo si z Moskvy veze Patrizia Kummerová, která porazila přemožitelku Ledecké Jennyovou o pouhých sedm setin.

Závod mužů vyhrál Američan Justin Reiter.

Je nám líto, video expirovalo.
SP v paralelním slalomu snowboardistů Moskva

Výsledky SP ve snowboardingu v Moskvě - paralelní slalom:

Ženy: 1. Rieglerová (Rak.), 2. Zoggová, 3. Kummerová (obě Švýc.), ...9. Ledecká (ČR).
Průběžné pořadí slalomu (po 4 z 5 závodů): 1. Zoggová 2550, 2. Schöffmannová (Rak.) 2250, 3. Kummerová 1820, 4. Ledecká 1790.
Průběžné pořadí SP: 1. Zoggová 4340, 2. Kreinerová (Rak.) 4270, 3. Ledecká 3840.

Muži: 1. Reiter (USA), 2. Karl (Rak.), 3. Fischnaller (It.).
Průběžné pořadí slalomu (po 4 z 5 závodů): 1. Košir (Slovin.) 2800, 2. Fischnaller 2180, 3. Reiter 2130.
Průběžné pořadí SP: 1. Košir 5800, 2. Fischnaller 3588,5, 3. Reiter 3440.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články