Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Harrachov se připravuje na světový pohár letců na lyžích

Semily - Sportovní vrchol zimy čeká o víkendu Harrachov, krkonošské středisko pořádá od pátku do neděle Světový pohár v letech na lyžích. Organizátoři tak vyzkoušejí sehranost před světovým šampionátem v téže disciplíně, který jim mezinárodní federace přidělila na příští rok. 

Harrachovské můstky
zdroj: ČT sport

"Tak, jak jsme připravení tentokrát, čtyři dny předem, jsme už dlouho nebyli," říká sebevědomě vedoucí areálu Otakar Jiroutek. Pod můstky už stojí pódium a dokončuje se zázemí pro diváky nebo televizní štáby. Zbývá jen rozmístit nábytek a připravit techniku.

Při závodě v Harrachově dělá často problémy boční vítr. I s tím se pořadatelé snažili poprat. "Letos jsme hodně investovali do nových sítí. Včera jsme je už testovali a věříme, že pomohou, protože nějaký vítr asi bude," uvedl prezident přípravného výboru Rostislav Jozífek.

Téměř připravená už je i hlavní tribuna nad doskočištěm a organizátoři věří, že se ji o víkendu bez problémů podaří zaplnit. Do města by totiž mohlo dorazit až deset tisíc lidí. "Bude to hodně záviset na počasí. V předprodeji máme prodaných už 3 000 lístků, takže jsme velkými optimisty," sdělil Jozífek. "Těšíme se hlavně na české vlajky," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Michala Jemelky o přípravách na SP skokanů

Přípravy finišují i v hotelu, kde budou přes dvě stovky účastníků bydlet. Chystají pro ně zvláštní jídelníček. Hlavně ovoce, zeleninu a těstovinové saláty. A speciální požadavky se týkaly i ubytování. "Některé týmy jsou rády, když součástí pokoje je i masérna, takže některé větší pokoje využíváme jak na spaní, tak i jako masérny," vysvětluje ředitel Hotelu Sklář Jaroslav Jedlička.

Omezení čeká naopak řidiče, Harrachovem se bude od pátku až do neděle jezdit jen jedním směrem. Problémy by naopak neměly být s parkováním a v místních hotelech jsou ještě volná místa.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články