Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Družstvo sdruženářů zahájilo Světový pohár osmým místem

České kvarteto ve složení Miroslav Dvořák, Lukáš Daněk, Ondřej Pažout, Tomáš Portyk vstoupilo do nové sezony v severské kombinaci osmou příčkou v norském Lillehammeru. Z vítězství se radovala domácí reprezentace před úřadujícími mistry světa z Německa.  

Tomáš Portyk
zdroj: ČTK/AP autor: Matthias Schrader

Národní tým obsadil ve skokanské části sedmé místo, jež následně držel v úvodních třech úsecích běhu na 4x5 km. V závěrečných kilometrech svedl finišman Portyk s Itálií a USA přímý souboj o sedmou pozici, ve kterém nestačil na Alessandra Pittina, ale porazil Taylora Fletchera.

Závod se rozhodoval v cílové rovince, kde ve spurtu předčil domácí Jörgen Graabak rivala Fabiana Riessleho. Němci nevyhráli měření sil družstev v severské kombinaci poprvé od března 2016. Na třetím místě dovezl Francii bývalý trojnásobný vítěz Světového poháru Jason Lamy Chappuis.

Před únorovými olympijskými hrami v Pchjongčchangu se jede ještě v lednu závod družstev ve francouzském Chaux-Neuve. V neděli je v Lillehammeru na programu čtvrtý individuální závod sezony, v němž budou Češi útočit na první body.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články