Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Sdruženářům vyšel skok, v běhu se ale propadli

Lillehammer - Český sdruženář Miroslav Dvořák obsadil osmé místo v závodu v norském Lillehammeru a vylepšil si letošní maximum ve světovém poháru. Zvítězil favorizovaný Francouz Jason Lamy Chappuis. Premiérové body v kariéře získal sedmnáctiletý Tomáš Portyk za 24. místo a první body v sezoně si připsal i Pavel Churavý, který ale neudržel vynikající čtvrtou příčku po skokanské části. V běhu na deset kilometrů se propadl na 26. pozici.

Sdruženář Miroslav Dvořák
zdroj: Getty Images autor: Christof Koepsel

Skokanská část na středním můstku českým sdruženářům vyšla výborně. Za čtvrtým Churavým byl Dvořák osmý a hned za ním figuroval Portyk. Výborný běžec Dvořák mohl mít naději útočit na stupně vítězů, o což se snažil. Už po prvním ze čtyř okruhů v délce 2,5 km dotáhl skupinu s Churavým, kterou o chvilku později předjel a dostal se na čtvrté místo s odstupem 38 vteřin na čelo.

Miroslav Dvořák: "Se skokem panuje velká spokojenost, pomohl mi středeční trénink. Z běhu naopak trochu zklamání, ale zkusil jsem to sám. Foukal hodně vítr, nebylo se za koho schovat a nešlo si trochu odpočinout. Do posledního kola už jsem na to neměl se s Nory udržet, ale jinak osmé místo beru." 

Dvořák ale doplatil na to, že jel osamoceně. Při vjezdu do posledního kola ho dojela silná skupina vedená Norem Mikkem Kokslienem. Česká jednička tempu nestačila a nakonec Dvořák klesl zpět na osmé místo, z kterého vyjížděl. Lamy Chappuis projel cílem první o 6,2 vteřiny před Japoncem Akitem Watabem. Na třetí pozici se až z 28. místa po skoku propracoval domácí Kokslien. V neděli je na pořadu další závod, tentokrát se bude skákat na velkém můstku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články