Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Češi sedmí v závodě družstev, vyhráli Norové

Schonach (Německo) - Čeští sdruženáři obsadili sedmé místo v závodě družstev Světového poháru v Schonachu. Zvítězili s převahou Norové před domácími Němci a Američany. Kvarteto Pavel Churavý, Aleš Vodseďálek, Miroslav Dvořák, Tomáš Slavík mělo po skoku a štafetě na 4x5 km více než čtyřminutové manko na vítěze.

Běhy na lyžích
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Češi byli po skokanské části devátí z jedenácti zúčastněných družstev. Nejlepší pokus předvedl Dvořák, který jako jediný z týmu dolétl za 90 metrů (94). Výkon dne předvedl Haavard Klemetsen (101,5), který se nejvíc podílel na průběžném těsném vedení Norů před Rakušany.

Dvořák byl i strůjcem posunu v pořadí v běžecké stopě. Z Čechů byl jasně nejrychlejší, na třetím úseku předběhl Finy i Italy a Slavík pak sedmé místo udržel.

Norové setřásli Rakušany, kteří se nakonec propadli až pod stupně vítězů, na druhém úseku zásluhou druhého muže SP jednotlivců Magnuse Moana. Němce za sebou nechali o 48 sekund, po skoku šestí Američané dosáhli na bronz s více než minutovou ztrátou.

Výsledky:

1. Norsko (Klemetsen, Moan, Kokslien, Graabak) 51:59,8, 2. Německo (Rydzek, Edelmann, Kircheisen, Frenzel) -48,5, 3. USA (B. Fletcher, T. Fletcher, Lodwick, Demong) -1:03,3, 4. Rakousko -1:10,5, 5. Francie -1:41,2, 6. Japonsko -2:23,1, 7. Česko (Churavý, Vodseďálek, Dvořák, Slavík) -4:06,7.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články