Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Erbanová vyhrála na pětistovce finále SP v Minsku, v celkovém pořadí je druhá

Rychlobruslařka Karolína Erbanová vyhrála závod na 500 metrů ve finále Světového poháru v Minsku a posunula se na druhé místo průběžného pořadí. Bronzová medailistka z únorových olympijských her v Pchjongčchangu porazila druhou Vanessu Herzogovou z Rakouska o jednu setinu sekundy.

Karolína Erbanová
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Jsem maximálně spokojená. S ohledem, co už máme všichni v sezoně za sebou, je to trochu souboj myslí. Jde o to být pokud možno co nejchytřejší a vše prodat v daný moment závodu," řekla Erbanová.

"Sezona je dlouhá, vrchol už je pryč a je potřeba najít sílu a motivaci," podotkla čtyřiadvacetiletá reprezentantka, která si v Minsku připsala třetí individuální triumf v seriálu.

V čele SP je Japonka Nao Kodairová, která ale v Bělorusku stejně jako na předešlém podniku seriálu v Erfurtu nestartuje.

Je nám líto, video expirovalo.
Erbanová vyhrála v Minsku a útočí na celkový triumf v SP

Erbanová se představila v závěrečné rozjížďce společně s Herzogovou, se kterou bojuje o celkový triumf v SP.

Díky tomu, že ji dokázala těsně porazit, předstihla rodačka z Vrchlabí rakouskou rychlobruslařku i v průběžném pořadí.

Před nedělním závěrečným startem na nejkratší trati má Erbanová na Herzogovou k dobru 21 bodů, na Kodairovou ztrácí pouze čtyři body.

I s ohledem na boj o výhru v SP se Erbanová nakonec rozhodla nestartovat v závodu na 1000 metrů, ve kterém měla šanci vylepšit průběžné šesté místo. Místo toho klesla na sedmé.

"Snažím se být chytrá. Jsou to poslední dva dny sezony, a jak už jsem říkala, jede se hodně na morálku. Ani časy, které tady všichni zajíždíme, nejsou z nejrychlejších. Abych se někam posunula, musela bych vyhrát, protože prakticky všechny holky z čela tady jsou," řekla Erbanová.

Konečné čtvrté místo obsadila v hodnocení SP na dlouhých tratích Martina Sáblíková, jež kvůli zranění start v Minsku vzdala a přišla o možnost bojovat o celkové dvanácté prvenství za sebou.

Nástupkyní české hvězdy se stala Nizozemka Antoinette de Jongová, jež si zajistila výhru v seriálu díky triumfu v závodu na 3000 m.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články