Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Thomas Cup 2024

Sáblíkovou a Erbanovou čeká generálka před Soči

Hamar (Norsko) - České rychlobruslařské naděje čeká olympijská generálka – mistrovství Evropy v Hamaru. Dvojnásobná olympijská šampionka Martina Sáblíková má ve sbírce již šest medailí z kontinentálního šampionátu, tentokrát však jejím hlavním cílem není skončit mezi trojicí nejlepších. Soustřeďuje se především na tratě 3 000 a 5 000 metrů, na kterých bude přibližně za měsíc obhajovat triumfy z Vancouveru. Program ME začíná v Hamaru v sobotu i v neděli ve 13:00, ženskou trojku a pětku vysílá přímým přenosem ČT sport. Nedělní závod na 1 500 metrů vysílá exkluzivně náš web od 12:55.

"Trochu se mi nelíbí systém mistrovství, protože do závodu na 1 500 metrů postoupí už pouze 24 závodnic a do závěrečné pětky dokonce osm nejlepších. Proto stále vše vidím přes olympiádu... Martina bude mít za cíl ukázat své silné zbraně na třech a pěti kilometrech. Netrénovali jsme v poslední době takřka vůbec starty, tak uvidíme," uvedl trenér Petr Novák.

Sáblíková stále preventivně šetří tříslo, které si poranila při světovém poháru v Salt Lake City. "Naštěstí už ho necítím. Zdravotně jsem v pořádku, ani žádné nachlazení mě nepotkalo," řekla Sáblíková pro Sport.cz. "Já si letos dala malé cíle, chci jet v nedělním finále na pět kilometrů," uvedla čtyřnásobná mistryně Evropy ve víceboji, která byla před rokem čtvrtá.

Rodačka z Nového Města na Moravě se na ME připravovala v Collalbu, kam by se po šampionátu měla vrátit. Také v Itálii musela řešit menší problémy s podmínkami. "Za tři dny tam nasněžilo 40 centimetrů sněhu, a tak jsme se nedostali na dráhu. Měli jsme proto náhradní program v posilovně," uvedl Novák. V Collalbu je totiž otevřený ovál.

V Hamaru se představí i další olympionička Karolína Erbanová, která se naopak soustředí na kratší tratě 500 a 1 500 metrů. "Od Káji si slibuji útok na pódium na pětistovce a umístění do desátého místa na 1 500 metrů," řekl Novák.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články