Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Dušková chce najít nového závodního partnera ještě před startem sezony

Po nečekaném rozchodu sportovní dvojice doufá krasobruslařka Anna Dušková v to, že najde nového závodního partnera ještě před startem nové sezony s pomocí trenérky Evy Horklové. První společné bruslení v novém složení je v plánu na květen, neboť Dušková měla pochroumané koleno a musí se ještě šetřit.

Anna Dušková s Martinem Bidařem
zdroj: REUTERS autor: Alessandro Garofalo

Při tréninku totiž zkoušela odkládat ortézu, se kterou absolvovala olympijské hry i mistrovství světa. "Nelíbí se mi ji pořád nosit. A to nejen esteticky, ale taky to není úplně pohodlné. Většinou na různá cvičení mimo led, kdy nehrozilo, že bych dělala skoky, hlavně ty házené, tak jsem ji už nenosila. Abych donutila to koleno, aby si zvykalo na to, že tu ortézu jednou mít nebudu. Asi to bylo ještě brzo," řekla.

Koleno si na tréninku vyvrtla a oteklo jí. "Protože jsem si ho včas začala chladit, tak otok rychle zmizel a myslím si, že to není nic závažného. Přece jenom když je konec sezony, tak je lepší to doléčit," uvedla juniorská mistryně světa z roku 2016.

Čas ji ale trochu tlačí, protože musí hledat nového partnera. Chtěla by znovu závodit od začátku příští sezony. "Budu dělat všechno pro to, abych to stihla, uvidíme, jak se to bude vyvíjet. Ještě jsem s tím partnerem nebruslila," poznamenala.

Na rozdíl od Bidaře zůstává v Praze u trenérky Horklové. Hlavně kvůli škole. Je ve třetím ročníku gymnázia. "Myslím, že je důležité mít aspoň střední vzdělání dokončené s maturitou. Dělat střední školu na dálku by bylo složité," vysvětlila. Navíc by ráda na vysokou školu, uvažuje i o medicíně. "Mě ty přírodní vědy hrozně baví. Doufám, že to pak dokážu skloubit s tím krasobruslením, že to všechno stihnu," dodala.

V Kanadě Bidař s Duškovou absolvovali několik stáží u trenéra Richarda Gauthiera. Právě tyto zkušenosti Bidaře nadchly. "Já jsem hlavně cítil velkou podporu od těch zahraničních trenérů. To byl ten hlavní důvod, proč jsem se takhle rozhodl. Chtěl jsem víc trénovat v Kanadě, aspoň půl na půl. Ale prostě to nešlo, takže jsme se tak rozhodli," komentoval Bidař rozchod dvojice, které experti předpovídali zářnou budoucnost.

První pochybnosti, zda budou moci společně pokračovat, se objevily už při olympiádě. "Ale chtěli jsme dokončit sezonu. Myslím si, že jsme se snažili vymyslet nějaký kompromis. Ale nebylo nijak možné udělat ještě z kompromisu další kompromis tak, abychom s tím oba mohli souhlasit a oba s tím byli spokojení," popisovala Dušková.

Trenérka Horklová se Bidaře snažila přemluvit, aby svůj záměr odejít trénovat do zahraničí přehodnotil. "Protože já jsem chtěla zůstat u ní a v Česku, tak to rozmýšlení bylo spíš na něm," řekla Dušková. Nakonec se oba členové nadějné sportovní dvojice dohodli, že se jejich sportovní cesty rozdělí.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články