Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Krasobruslařský šampionát v Bratislavě láká diváky, část programu je vyprodána

Bratislava - Zájem diváků o mistrovství Evropy v krasobruslení, které bude v tomto týdnu hostit Bratislava, předčil očekávání organizátorů. Vstupenky na víkendový program včetně nedělní exhibice diváci již vykoupili. Přímé přenosy nabídne ČT sport a náš web. Krátký program žen startuje ve středu v 10:15.

Eliška Březinová na ME v krasobruslení
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Joel Marklund

"Vypadá to tak, že šampionát bude z hlediska návštěvnosti úspěšný. Celková návštěvnost může dosáhnout 25 000 až 30 000 lidí. Překročili jsme náš optimistický plán," uvedl předseda organizačního výboru Martin Letenay. Dodal, že organizátoři uvolní do prodeje další vstupenky, pokud to kapacita stadionu umožní. Kapacita arény, která běžně činí kolem 10 tisíc diváků, byla pro evropský šampionát v krasobruslení snížena na 7900 lidí. Z tohoto počtu se do prodeje pro veřejnost dostalo kolem 6800 vstupenek na každý den mistrovství.

Denní lístek přijde na 19 až 79 eur (510 až 2130 korun), vstupenka na celý program od středy do neděle stojí od 125 do 325 eur (3375 až 8775 korun). Zhruba pětinu vstupenek si podle Letenaye koupili zájemci ze zahraničí, často jde o diváky z Ruska, Německa, Francie a Itálie. Rozpočet akce činí kolem 1,5 milionu eur (40,5 milionu korun) a při stávajícím zájmu diváků bude prý zisková.

Jozef Sabovčík
zdroj: ČTK autor: Hajský Libor

Zvláštním hostem šampionátu bude dvojnásobný krasobruslařský mistr Evropy Jozef Sabovčík. Rodák z Bratislavy, který žije v americkém Salt Lake City, se zúčastní autogramiády a měl by vystoupit i na závěrečné exhibici. Právě v poslední den mistrovství uplyne 30 let od momentu, kdy Sabovčík jako první na světě skočil v mezinárodní soutěži čtverný skok.

Evropský šampionát se uskuteční ve zmodernizované aréně, ve které čeští hokejisté před pěti lety odehráli své zápasy na mistrovství světa. Zimní stadion je pojmenován po někdejším úspěšném slovenském krasobruslaři Ondreji Nepelovi, jenž získal několik titulů mistra Evropy a světa, jakož i zlatou medaili na olympiádě v Sapporu v roce 1972.

"Šampionát 2016 navazuje na dlouhou krasobruslařskou tradici v Bratislavě. Přímo na (zmiňovaném) stadionu se již v roce 1958 konalo mistrovství Evropy," řekl Letenay. Naposledy Bratislava hostila krasobruslařské ME před 15 lety. Tentokrát se ve slovenské metropoli představí kolem 160 krasobruslařů ze tří desítek zemí, české krasobruslení bude mít na šampionátu čtyřnásobné zastoupení.

Organizátoři vybídli diváky, aby vzhledem k bezpečnostním kontrolám přišli na zimní stadion v předstihu. Pro návštěvníky zřídili parkoviště u nedalekého fotbalového stadionu Pasienky. S platnou vstupenkou mohou diváci cestovat v bratislavské městské hromadné dopravě zdarma.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články