Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Konec nadějí. Legendární Björndalen bude na Hrách v Pchjongčchangu chybět

Co ještě o víkendu v Ruhpoldingu nebylo stoprocentní, nyní je. Nejúspěšnější zimní olympionik historie Ole Einar Björndalen nepojede na Hry do Pchjongčchangu. Legendární norský biatlonista nesplnil kvalifikační kritéria domácího svazu, jenž ho oficiálně z nominace vynechal.

Ole Einar Björndalen
zdroj: ČTK/AP autor: Kerstin Joensson

"Výsledky, jichž Ole Einar Björndalen v průběhu sezony Světového poháru dosáhl, nejsou dostatečně dobré. Bohužel nesplnil nominační podmínky," uvedl sportovní ředitel norského svazu Tore Övrebö.

Třiačtyřicetiletý Björndalen usiloval o nominaci na své sedmé olympijské hry. Poslední šanci měl minulý týden v Ruhpoldingu, kde musel ve vytrvalostním závodě skončit mezi nejlepšími šesti, doběhl však až v páté desítce. V průběžném hodnocení SP mu patří 42. místo a je až sedmým nejlepším Norem, přičemž do Pchjongčchangu pojede jen šestice.

Původně chtěl biatlonový rekordman ukončit kariéru po domácím mistrovství světa v Oslu 2016. Tam zazářil čtyřmi medailemi a mluvil o tom, že se cítí, jako by mu stále bylo dvacet. O necelé dva roky později je ve zcela jiné situaci.

Je nám líto, video expirovalo.
Jak se to má s Björndalenovou účastí na OH?

Sbírku 13 olympijských medailí (včetně osmi zlatých) dvacetinásobný mistr světa v Koreji nerozšíří. První zlato a stříbro vybojoval už na olympijských hrách v Naganu před dvaceti lety, o čtyři roky později vyhrál vše, co se dalo, a poslední dva nejcennější kovy přidal před čtyřmi lety v Rusku.

Do rodiny však může dalšími cennými kovy přispět alespoň Björndalenova manželka Darja Domračevová. Běloruská reprezentantka se pokusí rozšířit svou kolekci tří zlatých a jedné bronzové medaile.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články