Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Dorostencům nepřál na střelnici silný vítr, Štvrtecký dojel devátý

Osrblie - Mladí biatlonisté bojovali ve sprintu s nepříznivými povětrnostními podmínkami. Jediný český zástupce, který se vešel do nejlepší desítky, byl devátý Jakub Štvrtecký. Nejlépe z Češek dojela Iva Křižovičová, která obsadila 22. místo.

Jakub Štvrtecký
zdroj: ČT sport

Zatímco juniory trápil ve slovenském Osrblie vydatný déšť, dorostenci v pátek bojovali s náročnými větrnými podmínkami. Největší naděje Jakub Štvrtecký zvládl obstojně první střelbu, když jednou minul. Tři chyby ve stoje během větrného poryvu už byly ale příliš.

"Na ležce jsem si cvakl čtyři proti větru, to jsem dal za jedna. O prostřední ráně jsem věděl, to byla škoda. Ale bylo to dneska na střelnici těžké," vysvětlil Štvrtecký. Podobně  dopadla také česká zástupkyně mezi dorostenkami a osmá dívka individuálu Tereza Viklárková. Biatlonistka chytla silný poryv při střelbě v leže a po dvou chybách byla bez šancí na lepší umístění.

Je nám líto, video expirovalo.
Biatlonista Jakub Štvrtecký skončil mezi dorostenci na 9. místě

"Ty rány byly hrozně daleko po větru, prostě měla smůlu," okomentoval výkon své svěřenkyně Jindřich Šikola. Vinklárková dojela nakonec na 32. místě, nejlepší českou dívkou tak byla 22. Iva Křižovičová. Mistry světa se stali Italka Lardschneiderová a Francouz Claude. 



Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články