Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Hon na Fourcada pokračuje, Koukalová se požene za nápravou

Praha – Jestli v minulých dnech navštívilo areál v Novém Městě přes 25 tisíc lidí, o víkendu se očekává každý den ještě o deset tisíc fanoušků více. Na programu jsou stíhačky mužů a žen. Ondřej Moravec zaútočí z osmého místa, Gabriela Koukalová z třináctého. Přímé přenosy nabídne ČT sport a web ctsport.cz. Závod mužů sledujte od 14:30, od 17:05 pak přijdou na řadu ženy.

Veronika Vítková na střelnici
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Moravec předvedl ve sprintu nejlepší výkon sezony. Dvě nuly ho vytáhly ve vyrovnaném klání do elitní desítky. Pětadvacetitisícihlavá aréna ho trochu svazovala. "To se nedá natrénovat. Vybavil jsem si, co mě může čekat, ten kotel. Když člověk přijde, je to šleha. Něco neskutečného," řekl Moravec. A teď to bude podle všeho bouřit ještě víc.

Michal Šlesingr s Michalem Krčmářem zůstali ve sprintu za očekáváním. První z nich zazdil závod hned při úvodní střelbě, kdy třikrát minul, druhý netrefil na "stojce" dva terče. Oba bezprostředně po závodě nemohli najít důvody, proč se tak stalo. Šlesingr zaútočí na body z 44. místa, Krčmář z 28. Oba by potřebovali bodovat, aby si pojistili účast v závodě s hromadným startem.

Kdyby Jaroslav Soukup zopakoval výkon ze čtvrtečního sprintu, mohl by na "masák" dosáhnout i on. V Östersundu se mu nedařilo, pak odjel na IBU Cup do Itálie a vrátil se v lepší náladě. Devatenácté místo po bezchybné střelbě působilo nadějně.

Možná hlavní otázkou zůstává: bude Martin Fourcade k poražení? V této sezoně se mu "nevydařil" jediný závod, ve stíhačce v Östersundu dojel "až třetí" za ruským dvojblokem Anton Babikov a Maxim Cvetkov. Nyní mu bude na paty šlapat třetí z Rusů Anton Šipulin. Pozadu nechtějí zůstat ani Norové Emil Hegle Svendsen a Johannes Bö.

Lov na senzační vítězku

Na překvapivou vítězku Taťánu Akimovovou z Ruska ztratila třináctá Koukalová navzdory třem kolům jen necelých 37 sekund. Na trati byla Češka vůbec nejrychlejší, což slibuje do stíhačky zajímavý příběh. "Budu se prát za všechny ty lidi. To, co tady předvedli, člověk zažije jen párkrát v životě," zdůraznila Koukalová.

Taťjana Akimovová
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Nejlepší sprint v sezoně zajela Veronika Vítková. Ze šestnáctého místa se toho dá hodně udělat. Ani Eva Puskarčíková nedopadla špatně, na obzoru jsou ale potíže. "Jak Verča (Vítková), tak i Eva (Puskarčíková) se při tréninku necítily úplně dobře. Eva i trochu zdravotně. Verču bolely nohy, takže jsme musely trénink upravovat. Uvidíme, jestli se ty problémy trochu zlepší," uvedl trenér Zdeněk Vítek.

Dá se očekávat velkolepý hon favoritek na překvapivou trojici vepředu. Laura Dahlmeierová, Kaisa Mäkäräinenová nebo Dorothea Wiererová budou útočit na Akimovou či Anais Chevalierovou.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články