Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Začíná biatlonové ME. Hlavním cílem je nominace do Osla

Ťumeň (Rusko) – V ruské Ťumeni začíná mistrovství Evropy v biatlonu a osm českých reprezentantů bojuje o tři volná místa v nominaci na mistrovství světa. Přímé přenosy nabídne ČT sport a náš web, v 10:55 startují štafety dvojic, v 13:55 klasické smíšené štafety.

Jaroslav Soukup
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Nejzkušenějším českým závodníkem je medailista z mistrovství světa i olympijských her Jaroslav Soukup, s kterým jsou v sestavě Adam Václavík, Lukáš Kristejn a Matěj Krupčík. V týmu žen figurují Ludmila Horká, Jessica Jislová, Jitka Landová a Barbora Tomešová.

V nominaci mužů pro mistrovství světa jsou dvě volná místa, o která bojují s Tomášem Krupčíkem, který na ME nestartuje, hlavně Soukup a Václavík. U žen chybí zaplnit jedno místo a adeptkami jsou především Jislová, Landová a Tomešová.

"Přáním je prosadit se minimálně na velké pódium," řekl trenér mužů pro ME Aleš Ligaun. To znamená skončit v některém ze závodů do šestého místa. "Rádi bychom měli také co největší zastoupení v závodu s hromadným startem," doplnil Marián Málek, který vede výběr žen.

Na startu nastoupí řada závodníků ze Světového poháru, ale ti elitní už se připravují na světový šampionát v norském Oslu. I do biatlonu však proplouvá politika, neboť do Ruska necestuje reprezentace Ukrajiny.

Evropský šampionát začíná středečními závody smíšených dvojic a smíšenými štafetami. Ve čtvrtek jsou na programu sprinty a po pátečním dnu volna vyvrcholí ME víkendovými stíhačkami a závody s hromadným startem.

Zdroj
ČTK, biatlon.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články