Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Soukalová se na startu zapovídala a zapomněla náhradní náboje

Presque Isle - Biatlonistka Gabriela Soukalová zažila další z bláznivých okamžiků s úspěšným koncem. V americkém Presque Isle zmatkovala na startu, ale stíhačku zvládla skvěle a zvítězila.

Gabriela Soukalová
zdroj: AP autor: Robert F. Bukaty

Jejímu dvanáctému triumfu v kariéře předcházel rozháraný start. "Trochu zmatečný," uvedla Soukalová a vysvětlila: "Zapovídala jsem se a pak jsem zjistila, že nemám rezervní náboje a za dvě vteřiny mám jet. Trošku jsem zpanikařila."

Na trať vyrazila za odpočítávání fanoušků o něco dříve a pak se rozhlížela, jestli start "neulila". Díky třísekundové toleranci unikla půlminutové penalizaci. "Tahle informace mi po třetím kole velmi pomohla. Naštěstí všechno dobře dopadlo. Nediskvalifikovali mě a mohla jsem v klidu dojet," řekla Soukalová.

První dvě položky odstřílela čistě, ale při třetí zastávce a první vstoje třikrát chybovala. "Těžko říci, možná se mi rozklepaly nohy a možná už jsem měla strach z poslední položky," uvedla na tiskové konferenci. Třetí střelba ale nevyšla leckomu a posledních pět terčů už Soukalová trefila přesně. Dojela si pro čtvrtou výhru v sezoně a upevnila si vedení v seriálu SP.

Je nám líto, video expirovalo.
Soukalová si výhrou ve stíhačce upevnila vedení v SP

Biatlonistky se musely vypořádat s nepříjemnými nárazy větru a s mrazem okolo minus sedmnácti stupňů. "Byla to bezkonkurenčně největší zima za celou sezonu," podotkla Soukalová. Při závodu ale nemrzla. "Myslím, že jsem to měla líp odizolované než ostatní závodnice, které se v převlíkací místnosti držely za nohy, ruce a hrozně se klepaly. Takový problém jsem neměla," řekla Soukalová.

Obličej si chránila černou páskou nalepenou pod očima z jedné tváře přes nos na druhou tvář. "Nechala jsem si to zalepit od naší skvělé masérky Péti Sedláčkové, abych líp snášela podmínky," vysvětlila Soukalová, která po závodě krycí pásku ráda sundala: "Nebylo to úplně příjemné," dodala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články