Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Soukalová: Na individuální výsledky nespoléhám, šancí je štafeta

Praha - Biatlonistka Gabriela Soukalová vidí šanci na medaili na mistrovství světa v Kontiolahti spíš ve štafetách než v individuálním závodu. Na závěrečném soustředění se připravila hlavně psychicky a doufá, že ve Finsku nebude závodníky trápit počasí. "Letos určitě nespoléhám na individuální výsledky, kvůli té mé výkonnostní houpačce," uvedla.

Ilustrační foto

Zatímco v individuálních závodech výkonnost Soukalové létala od vítězství v Pokljuce ve sprintu až po 62. místo v individuálním závodu v Östersundu, štafeta jezdí stabilně. "Kdyby se nám to všem sešlo, mohlo by to být hodně fajn," věří.

Šampionát začíná ve čtvrtek smíšenou štafetou, což Soukalová považuje za výhodu. "Síla našich výkonů je možná v tom, že se nikdo moc neupíná k výsledkům, co má za sebou. Jedeme každý závod od znovu, silných týmů tam je spousta. Navíc kratší vzdálenosti jsou lepší na úvod," prohlásila.

Gabriela Soukalová: "Jednou jdu na start odhodlaná, cítím se dobře a potom ten výsledek není až takový, jak bych třeba předpokládala, a naopak. Snad se to teď co nejlépe sejde. Celou sezonu to bylo takové ne úplně spolehlivé."

Závěrečná příprava v Pokljuce měla podobný režim jako před velkými akcemi v minulých letech. "Především to proběhlo v dobré náladě," řekla dvojnásobná stříbrná olympijská medailistka. "Zdraví při nás také stálo, takže z toho mám dobrý pocit," uvedla. Na výkonnosti už Soukalová moc nepracovala. "Nebylo tolik času, aby člověk mohl udělat radikálnější skok. Takže jsme si potřebovali spíš odpočinout a udělat si dobrou náladu, než tam nějak přehnaně hrotit kilometry."

Ve Finsku se na výkonech může hodně podepsat počasí, v Kontiolahti bývá zima a často větrno. "Věřím, že podmínky nebudou až tak extrémní jako vloni," připomněla větrný a mrazivý závod SP. "Závodů je tam hodně, takže počasí bude mít dost šancí. Ale věřím, že naše příprava byla natolik kvalitní, že naše zkušenosti a všechno přeneseme do závodů. A nedopadne to tak, že budeme simulovat, že foukalo, abychom zamaskovali svou neúspěšnost střelby," pousmála se v žertu.

Je nám líto, video expirovalo.
Biatlonisté chtějí z MS medaile, ale neupínají se k nim
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články