Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vítková dojela ve stíhačce těsně čtvrtá

Hochfilzen - Česká biatlonistka Veronika Vítková odstartovala do nedělní stíhačky z druhého místa, po bezchybné první a druhé střelbě jednou minula na první stojce, ve čtvrté však zastřílela opět bezchybně a bojovala o stupně vítězů. Více sil však v cíli měla Polka Palková, Vítková nakonec vybojovala čtvrté místo. Gabriela Soukalová vylepšila 23. startovní pozici a skončila devátá.

Stejně jako loni vyhrála stíhačku v Hochfilzenu Norka Synnoeve Solemdalová. Druhá skončila Ukrajinka Julija Džymová a za ní dojela Polka Krystyna Palkaová, s kterou Vítková prohrála boj o třetí místo v závěrečném okruhu o tři vteřiny. "Bohužel, smůla se mě pořád drží. V Östersundu jsem byla dvě desetiny od desítky, v pátek sekundu a dvě desetiny od vítězství a teď kousek a čtvrté místo. Ale myslím, že i tak je to pěkné," řekla Vítková. "Je to pro mě nejlepší Hochfilzen, co jsem tu kdy byla," doplnila den před 25. narozeninami. 

Vítková zvládla čistě obě položky vleže a jela v čele společně se Švýcarkou Selinou Gasparinovou, která páteční sprint vyhrála. Švýcarka ale zkazila první stojku, při které musela na jedno trestné kolo i Vítková a klesla na třetí místo. Poslední položku vstoje odstřílela Vítková čistě a vyjížděla třetí, jenomže prohrála běžecky souboj s Palkaovou. Rusku Irinu Starychovou za sebou udržela.

Stíhačka se vydařila rovněž Soukalové, která stejně jako Vítková musela na jedno trestné kolo po třetí zastávce na střelnici. Ve finiši se dokázala protáhnout na deváté místo, čímž si udržela postavení v čele průběžného hodnocení SP. "To snad není možné. Já si připadám, jako kdybych vyhrála ve sportce. Jsem spokojená, a i kdybych to vedení neudržela, tak jsem spokojená s tím umístěním. Pěkně to bolelo," řekla Soukalová, která vede o tři body před Solemdalovou. Vítková se posunula už na sedmé místo. 

Výsledky stíhacího závodu žen na 10 kilometrů:

Ženy - stíhací závod (10 km): 1. Solemdalová (Nor.) 30:16,2 (1 tr. okruh), 2. Džymová (Ukr.) -11,5 (0), 3. Palkaová (Pol.) -15,1 (0), 4. Vítková (ČR) -18,1 (1), 5. Starychová -24,3 (1), 6. Šumilovová (obě Rus.) -31,9 (1), 7. Valj Semerenková 1:02,5 (2), 8. Vita Semerenková (obě Ukr.) -1:06,4 (1), 9. Soukalová (ČR) -1:07,0 (1), 10. Zajcevová (Rus.) -1:07,2 (3), ...36. Puskarčíková (ČR) -2:57,2 (2).

Průběžné pořadí SP (po 4 z 25 závodů): 1. Soukalová 148 b., 2. Solemdalová 145, 3. Zajcevová 143, 4. Starychová 142, 5. Bergerová (Nor.) a Brunetová (Fr.) obě 132, 7. Vítková 127, ... 44. Tomešová (ČR) 21, 59. Puskarčíková 8.

Zdroj
ČTK, Český rozhlas

Hlavní zprávy

Nejčtenější články