Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Havlíčková skončila ve skiatlonu pátá. Byl to jeden z nejtěžších závodů, přiznala

Největší naděje českého běžeckého lyžování Barbora Havlíčková ke čtvrtému místu z prvního závodu přidala na juniorském mistrovství světa páté místo ve skiatlonu. Z vítězství v náročných podmínkách se radovala Švédka Frida Karlssonová.

Barbora Havlíčková
zdroj: ČT sport autor: Jan Hlaváč

"Byl to vůbec jeden z nejtěžších závodů, který jsem kdy jela. Podmínky byly těžké, trať byla neuvěřitelně náročná, prostor na odpočinek malý. Nechala jsem tam opravdu všechno. Bylo to zase kousek, ale holky byly lepší," popsala Havlíčková.

Sedmnáctiletá reprezentantka dokázala na začátku ledna skiatlon vyhrát, což ji pasovalo do role jedné z největších favoritek i pro světový šampionát.

Od startu klasické části se držela v popředí startovního pole, lyže vyměnila jako první, jenže hned v úvodu druhé poloviny nestačila na drtivý útok Karlssonové. Česká naděje byla stále aktivní, ale další pronásledovatelky byly v hustém sněžení silnější.

"Takticky jsem jela dobře, držela jsem se na špici," uvedla Havlíčková. "Před závodem jsem se cítila unavená. Cítila jsem, že mi nohy nefungují, jak by mohly. V klasické části to bylo dobré, ale když jsem přešla do skatu, chytla jsem krizi," dodala.

Je nám líto, video expirovalo.
Havlíčková doběhla na MSJ ve skiatlonu pátá

Ve finiši se z druhého místa radovala Norka Lone Johansenová před Američankou Hailey Swirbulovou, která bere po stříbru z pětikilometrové trati už druhý cenný kov. Před Havlíčkovou, jež ztratila na vítězku téměř minutu, dojela ještě Eveliina Piippová z Finska.

"S výsledkem můžu být spokojená. Pro mě je hlavně super, že jsem se špičkou v kontaktu a pořád vidím rezervy do příštích let," pronesla v cíli česká juniorka.

Už za pár dní ji po juniorském vrcholu čeká cesta na první olympijské hry. Světový šampionát bere jako výtečnou přípravu. "Jedu tam hlavně nasbírat zkušenosti. Budu ráda, když v závodě předvedu své maximum," zdůraznila Havlíčková.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články