Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Johaugová vysvětlovala dopingový případ u arbitráže. Cítím se líp, hlásila

Lausanne – Terese Johaugová stále bojuje proti trestu zákazu startů, který dostala od Mezinárodní lyžařské federace za pozitivní test na zakázané steroidy. Zdálo se, že se norské běžkyni na lyžích po slyšení u Sportovního arbitrážního soudu CAS ulevilo. Hned po něm totiž zamířila mezi novináře a svěřila se, že bylo těžké si celou kauzou projít znovu, ale na druhou stranu bylo dobré, že mohla svůj případ vysvětlit.

Je nám líto, video expirovalo.
Johaugová vypovídala u arbitráže v Lausanne

"Když jsem sem přijela, byla jsem hodně nervózní. Nevěděla jsem, co mě čeká. Ale teď, když vím, že jsem mohla vše prezentovat ze svého pohledu, tak se cítím líp. Nezastírám, že to bylo těžké, že se to neobešlo bez slz, ale bylo to fajn," uvedla Johaugová.

Norka měla pozitivní test vloni v září při mimosoutěžním odběru na soustředění v Itálii. Steroid clostebol se podle sedminásobné mistryně světa dostal do jejího těla z krému, který jí na ošetření spálených rtů doporučil týmový lékař.

Běžkyně odmítla, že by látku užila vědomě, a Norská sportovní federace ji potrestala pouze za nedbalost. Nynější distanc má zpětnou platnost od 18. října 2016 a vyprší jí v listopadu na startu nové sezony. Jenže vedení lyžařské federace FIS se to zdá příliš málo. Případný delší trest by ohrozil účast dvojnásobné vítězky Světového poháru na olympijských hrách v Pchjongčchangu.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články