Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Po závodnících si běžeckou trasu na Strahově zkusí i děti

Praha - V pondělí na běžecké trase na Strahově, kde se odehrála jedna ze zastávek série Tour de Ski, soutěžily světové lyžařské špičky, dnes ji otestují Pražané. Budou poslední, kdo závodní okruh zkusí. Až skončí jejich klání, organizátoři sníh odvezou. Bílá pokrývka půjde většinou na soukromé pozemky. Program na Strahově je připraven do čtyř hodin odpoledne.

Sníh ze 770 metrů dlouhého okruhu musí zmizet do středy. Organizátoři pražské části Tour de Ski ho ale ještě předtím nabídnou k zábavě dětem. "Organizátoři oslovili základní školy v Praze 6, kterým dali možnost přijít a využít zasněženou plochu," říká mluvčí Prahy 6 Martin Šalek.

Připraven je i program, který na Strahově potrvá asi do čtyř hodin odpoledne. Milovníci běžek si kromě projížďky budou moci zkusit i měřený trénink, k dispozici bude také instruktor. Řidiči se ale nemusí bát, radovánky by neměly nijak omezit dopravu. Část sněhu pak skončí na kopci v Riegrových sadech, kde poslouží sáňkařům, zbytek se rozveze po soukromých pozemcích nebo roztaje.

Je nám líto, video expirovalo.
Na Strahově si po závodnících zajezdí i děti

V roce 2008, kdy skončila soutěž Pražská lyže, vytvořili organizátoři ze sněhu z Výstaviště ve Stromovce běžeckou trať pro veřejnost. O rok dříve vznikl dočasný běžkařský okruh v Dolním Sedlci.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články