Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Nové Město hostí biatlonové mistrovství Evropy - mezi favority patří i Šlesinger

Nové Město na Moravě - K hlavním favoritům středečního vytrvalostního závodu, který zahájí mistrovství Evropy biatlonistů v Novém Městě na Moravě, patří český reprezentant Michal Šlesingr. Společně s ním budou hájit barvy domácího týmu Zdeněk Vítek, Tomáš Holubec a Jaroslav Soukup.

Biatlonista Michal Šlesingr
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Šlesingr přiletěl s českou výpravou z mistrovství světa ve švédském
Östersundu a dnes dopoledne absolvoval první trénink na novoměstských tratích. "Nedávám si před středou konkrétní cíl, ve vytrvalostním závodě se musím hlavně soustředit na střelbu," uvedl Šlesingr. Navzdory únavě z náročného programu dal dvojnásobný medailista z loňského MS přednost hned prvnímu závodu na šampionátu.

"Rozhodování nebylo složité. Jednak jsem se na tréninku cítil dobře a
velkou roli sehrálo i počasí, neboť se má v příštích dnech oteplovat. Mám raději tvrdší trať, hrabání se v rozbředlém sněhu mi tolik nejde a kopce na zdejší trati budou nepříjemné," řekl Šlesingr. Až po středečním závodě
rozhodne o svých dalších startech, určitě by se chtěl objevit v nedělním
závodě štafet.

Trenér Vlastimil Vávra dává Šlesingrovi ve středu velkou šanci. "Sice má za sebou pět náročných startů na mistrovství světa, ve vytrvalostním závodě je pro něj ale větší šance, aby udělal dobrý výsledek," uvedl Vávra, jenž odmítl, že si česká reprezentace v kompletním složení přijela do Nového Města pro medaile. "Dokonce jsem slyšel názor, že jsme si přišli spravit chuť po světovém šampionátu, kde jsme vyšli medailově naprázdno. Konkurence na mistrovství Evropy sice nebude jako na světovém šampionátu, na startu ale bude dost kvalitních závodníků," tvrdí Vávra.

Ve vytrvalostním závodě žen se neobjeví nemocná Zdena Vejnarová a také Magda Rezlerová, která podstoupila v pondělí drobný operační zákrok, při kterém jí lékař odstranil hnisavé ložisko na předloktí ruky. "Rezlerová se připravuje na páteční sprint. Ve vytrvalostním závodě bude startovat náš B tým ve složení Mirka Špácová, Barbora Tomešová a Zuzana Tryznová," řekl trenér žen Ondřej Rybář.

Na Vysočinu dorazil mezi několika medailisty z nedávného mistrovství světa také Rus Maxim Maximov, který však bude ve středu odpočívat a představí se až v pátečním sprintu. V kvalitním složení přijely do Nového Města i výpravy Běloruska a Ukrajiny i s předem avizovanými medailisty ze štafetových běhů z mistrovství světa. Ozdobou startovního pole budou v závodech žen zejména bronzová ze sprintu žen Ukrajinka Oksana Chvostěnková společně se svou krajankou Vitou Semerenkovou, která doběhla čtvrtá v závodě s hromadným startem.

Závod mužů na 20 kilometrů odstartuje ve středu v 9:00, v 10:20 mají start junioři na 15 kilometrů. Ve 13:00 začne závod žen na 15 kilometrů a ve 14:15 závod juniorek na 12,5 kilometru.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články