Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Lukáš Bauer před závody v Otepää: Do 15. místa to beru

Praha - Lukáš Bauer tuší, že o vítězství v sobotním
pokračování Světového poháru v běhu na lyžích v Otepää bojovat nebude. Minulý měsíc ho totiž dvakrát skolila nemoc, rád by však udržel po víkendových závodech pozici vedoucího muže hodnocení SP. "Do patnáctého místa to beru," řekl novinářům před dnešním odletem do Estonska.

Lukáš Bauer
zdroj: ČT24 autor: ČT24

     Po seriálu osmi závodů Tour de Ski na přelomu roku, který s přehledem vyhrál, ulehl poprvé. Bral antibiotika. "Tak nějak jsem s tím trochu počítal, bylo to náročné," prohlásil dnes. Pak odjel trénovat na Mísečky a dostával se zpět do vrcholné formy. Jenže viróza ho opět skolila. Povolení odjet na další závody dostal od doktora Koldovského až ve středu večer.
    "Každopádně ten návrat k závodění je příjemný," radoval se Bauer, který vinou nemoci vynechal závody v Kanadě. "To mi ani tak nevadilo, navíc jsem koukal, že jsem o náskok moc nepřišel," konstatoval lyžař, který má stále náskok 209 bodů před druhým v pořadí, kamarádem Reném Sommerfeldtem z Německa. Ten rovněž dal přednost dnešnímu odletu z Prahy.
    V Estonsku chce Bauer získat další body do SP, ale hlavně by rád zůstal zdravý. "Chci se vrátit v takovém stavu, abych mohl dál závodit a zase neonemocněl," přednesl hlavní cíl. Jak nemoc ovlivnila jeho výkonnost, o tom spekulovat nechtěl. "Necítím se ideálně, nemohl jsem vyladit formu, ale věřím, že se domů vrátím jako lídr Světového poháru," doufal. "Každopádně budu bojovat a flintu do žita neházím," ujistil.
    V sobotu se postaví na start závodu na 15 kilometrů klasickou technikou, svého oblíbeného. Nedělní sprint vynechá. "Neodjet do Estonska, to už by mohl být problém," vysvětlil, proč se vydal na cestu kvůli jedinému startu. Mohlo by to pro něj znamenat ztrátu velkého náskoku ve vedení SP, který by rád vyhrál. "Mohu to vyhrát, ale je to stále otevřené," upozornil i na to, že při finále v Bormiu se pojede o 300 bodů.
    Příští týden se má konat další pokračování SP v Liberci jako generálka na mistrovství světa. Organizátoři však mají dramatické problémy se sněhem, přesto Bauer věří, že se ve Vesci pojede. "Pro mě to má být po Tour de Ski druhý vrchol sezony, určitě se to bude konat," věřil. Rozhodně se ale nepojede skiatlon, a je možné, že pořadatelé budou nuceni uspořádat pouze sprint.
    "Tak to by se mě, bohužel, netýkalo. Jedině, pokud by se jel sprint
dvojic," připustil Bauer a v souvislosti se současnými podmínkami ve Vesci připojil, že už několikrát během své kariéry jezdil na zelené louce na
pruhu sněhu smíchaným s hlínou. "Ale paradoxně by mi případné nekonání závodů mohlo pomoci. Ostatní by totiž měli méně příležitostí, jak stáhnout můj náskok," dodal.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články