Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Počasí povolilo skokanům pouze jedno kolo, vítězem je Švýcar Küttel

Liberec - Mistrem světa na velkém můstku na Ještědu se stal Švýcar Andreas Küttel, když dolétl do vzdálenosti 133,5 metru. Stříbro získal Němec Martin Schmitt, bronz Anders Jasobsen z Norska. Skokani dnes absolvovali pouze jedno kolo, kvůli hustému sněžení druhé kolo začínalo znovu a poté bylo předčasně zrušeno. Nejlepší český reprezentant Roman Koudelka obsadil skokem dlouhým 128 metrů stejně jako na středním můstku deváté místo. Jakub Janda figuroval na 19. pozici, Lukáš Hlava skončil sedmadvacátý. Liberec se zapíše do dějin jako první šampionát, kde se započítávalo do konečných výsledků pouze jedno kolo.

Druhé kolo soutěže skokanů na velkém můstku se nedokončilo ani na dva pokusy. Poprvé bylo zastaveno, když na věži zbývalo posledních sedm závodníků, o chvíli později druhé kolo absolvovalo šestnáct skokanů. Jako poslední se na můstku předvedl Slovinec Kranjec. Po jeho pokusu dlouhém jen 105 metrů jury rozhodla, že závod s konečnou platností kvůli husté chumelenici zruší úplně.

Před ním své druhé skoky zvládli i devátý muž soutěže Roman Koudelka, který se v druhém skoku zhoršil ze 128 na 114 metrů. Jakub Janda při druhém pokusu předvedl 121,5 metru, Lukáš Hlava o metr méně. Ani opětovný začátek druhého kola však ke zdárnému konání celého závodu nepřispěl.

"Podmínky jsou složité, zapadává nájezdová stopa. Člověk je tam pomalejší, ale hlavně se cítí velmi špatně a mnohem hůř se odráží z hrany," popisoval po druhém kole Janda. Skokani bojovali s počasím stejně jako ve čtvrtek. Tehdy jim kvalifikaci zhatil silný vítr a museli ji absolvovat až dnes před závodem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články