Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Vonnová kvůli zranění nepojede obří slalom

Val d'Isere – Vítězka superobřího slalomu a sjezdu na letošním MS v alpském lyžování Lindsey Vonnová vynechá další mistrovský závod – obří slalom. Možná nenastoupí ani do sobotního slalomu. Trápí ji zranění palce na ruce, které si přivodila při oslavě pondělního vítězství ve sjezdu. Vonnová, která usiluje o celkové vítězství ve sjezdařském Světovém poháru, připustila, že se na startu mistrovských závodů již neobjeví, v rozhovoru s rozhlasovou stanicí Ö3.

Lindsey Vonnová
zdroj: ČTK/AP autor: Luca Bruno

"Ještě pořád to dost bolí. Uvidíme, jestli budu moci startovat alespoň ve slalomu. Musím se ale ohlížet na celou sezonu, protože mi záleží i na celkovém vítězství ve Světovém poháru," uvedla Vonnová.

Čtyřiadvacetiletá Američanka si přeřízla šlachu ohýbače palce při oslavách triumfu ve sjezdu o rozbitou lahev šampaňského. Zranění si původně vyžádalo jen čtyři stehy, po prohlídce v nemocnici však lékaři lyžařku operovali.

Vonnová strávila noc v nemocnici v Innsbrucku. Dnes se vrátila do Val d'Isere a pokud nastoupí do sobotního slalomu, absolvuje závod s dlahou, která jí má pomoci držet hůlku. "Pracovali jsme téměř celý den na tom, abych mohla bez komplikací držet hůlku," dodala.

Odstoupení ze čtvrtečního obřího slalomu zřejmě americkou lyžařku příliš netrápí, jedná se o její papírově nejslabší disciplínu. Ve slalomu ovšem patří Lindsey Vonnová k největším adeptkám na celkové vítězství.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články