Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Chochlovová s Novickým mají nakročeno k evropskému titulu

Helsinky - Ruský taneční pár Jana Chochlovová, Sergej Novickij má nakročeno k prvnímu evropskému titulu v kariéře. Obhájci bronzových medailí dnes vyhráli originální tance a upevnili si vedení před italským párem Federica Faiellaová, Massimo Scali, před nimiž mají náskok 4,54 bodu. Čeští reprezentanti Kamila Hájková a David Vincour jsou stejně jako po povinném tanci šestnáctí.

Chochlovová s Novickým zatím naplno využívají absence nejlepších párů. Francouzští mistři světa Isabelle Delobelová a Olivier Schoenfelder kvůli zranění do Helsinek vůbec nepřijeli a obhájci evropského titulu Oksana Domninová s Maximem Šabalinem ve středu odstoupili kvůli partnerově bolavému kolenu.

Britové svedou boj o třetí místo s Francouzi

Za dvěma průběžně nejlepšími páry se bude v pátečních volných tancích odehrávat tvrdý boj o bronzovou medaili. Průběžně třetí britský pár Sinead a Johna Kerrovy totiž od čtvrtých Francouzů Nathalie Pechalatové a Fabiana Bourzata dělí pouhých 66 setin bodu. 

Hájková s Vincourem v tanci na rytmy z dvacátých až čtyřicátých let dvacátého století neudělali vážnější chybu. "Mohlo to být i lepší, ale my jsme spokojeni, protože jsme zajeli takovou standardní jízdu v této sezoně. Těšíme se už na volný program," zhodnotila výkon Hájková. Díky vyšší technické náročnosti programu se před české reprezentanty dostal rakouský pár s českou tanečnicí Barbora Silná, Dmitrij Matsjuk.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články