Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Cologna vyhrál Tour de Ski mezi muži

Val di Fiemme – Švýcarský běžec na lyžích Dario Cologna navzdory očekávání vyhrál lyžařský seriál Tour de Ski. Vedení udržel i v závěrečném závodě v italském Val di Fiemme. Cologna vévodí po 15 z 33 závodů také běžeckému Světovému poháru. V Tour de Ski za ním skončili Petter Northug z Norska a Němec Axel Teichmann. Obhájce loňského prvenství ve vánočním seriálu a ve Světovém poháru Lukáš Bauer skončil v Tour de Ski po úspěšném italském sprintu jedenáctý, v SP zatím figuruje na desáté pozici.

Dario Cologna
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Cologna měl v cíli komfortní náskok 59 sekund. "Od začátku se mi jelo dobře. Dneska jsem měl náskok, což mi pomohlo, takže se mi stoupalo do sjezdovky v pohodě. Nebylo to nic extrémního," řekl vítěz. Energii mu prý dodala skutečnost, že startoval první. "Byl to krásný den a celá Tour byla nádherná," rozplýval se Bauerův nástupce.

Lukáš Bauer měl v závěrečném sprintu na 10 kilometrů dobrou formu a přestože startoval z 19. místa, jen těsně se nakonec nevešel do první desítky. V porovnání časů byl dnes rychlejší než celkový vítěz Cologna a celkově prohrál jen s čtyřmi soupeři.

"Bylo to jednoznačně lepší než včera," prohlásil Bauer. V sobotu měl potíže s dýcháním a propadl se ve výsledkové listině. "Toho jsem se bál víc než toho kopce. Hlavně kvůli ostrému vzduchu. Naštěstí to tentokrát nepřišlo," oddychl si.

Dalším českým lyžařům se nevedlo. Sedmatřicátý skončil Magál, o čtyři místa za ním figuroval v konečném pořadí Aleš Razým. Milan Šperl vzdal Tour před Val di Fiemme, Dušan Kožíšek vinou zranění a Martin Koukal kvůli špatné formě do závodů vůbec nenastoupili.

Tour de Ski, muži – konečné pořadí:

1. Cologna (Švýc.) 2:46:05,4

2. Northug (Nor.) -59,0

3. Teichmann (Něm.) -1:02,8

4. Di Centa (It.) -1:22,2

5. Ročev (Rus.) -1:31,0

6. Gaillard (Fr.) -1:39,1

7. Piller Cottrer (It.) -1:52,7

8. Johnsrud Sundsby (Nor.) -2:06,3

9. Dementěv (Rus.) -2:13,8

10. Jauhojärvi (Fin.) -2:16,4

11. Bauer -2:20,8

...

37. Magál -7:30,5

41. Razým (všichni ČR) -8:20,9

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články