Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Krasobruslař Verner se poprvé zúčastní finále Grand Prix

Tokio - Český krasobruslař Tomáš Verner se poprvé v kariéře kvalifikoval do finále prestižního seriálu Grand Prix. Úřadujícímu evropskému šampionovi pozici mezi šesticí postupujících zajistily výsledky závěrečného závodu seriálu v Tokiu, v němž se před něj ze čtveřice konkurentů dostal jen Američan Johnny Weir. Ten v japonské metropoli nestačil pouze na domácího Nobunariho Odu.

Tomáš Verner
zdroj: ČTK autor: ČTK

Verner v seriálu Grand Prix startoval potřetí a účast ve finále mu zajistilo třetí místo ze závodu v Pekingu a druhé z podniku v Moskvě. Díky tomu nasbíral 24 bodů a skončil v celkovém hodnocení šestý těsně za vicemistrem světa Brianem Joubertem z Francie a Američanem Jeremym Abbottem, kteří nasbírali stejný počet bodů, ale na rozdíl od Vernera jeden závod GP vyhráli.

V Tokiu se před českého reprezentanta dostal bronzový medailista z posledního MS Weir, který zopakoval druhé místo z Americké brusle a celkem nasbíral 26 bodů. Při jediném letošním startu v Grand Prix ho porazil Japonec Oda.

Vernera mohl v případě umístění na medailových pozicích ohrozit i další Američan Stephen Carriere, ale ten v Japonsku propadl a skončil až šestý. V případě vítězství se mohli do finále v Kojang City kvalifikovat i Francouz Yannick Ponsero a Kanaďan Kevin Reynolds, jenže ti se nakonec seřadili na třetí a čtvrté pozici.

V Koreji se od 11. do 13. prosince vedle finále seniorské Grand Prix uskuteční i finále juniorského seriálu, kam se díky triumfům na závodech ve Francii a Itálii kvalifikoval jiný český krasobruslař Michal Březina.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články